29 maj, 2024

Några timmar kvar tills…..

Av Håkan Jartelius

God kväll!

…… jag förhoppningsvis får reda på varför jag har haft ont i ryggen i typ 3 månader nu. Jag har lite tur också för jag gillar inte att gå till läkaren för minsta lilla. Och med turen menar jag att det dök ner en kallelse till min ortopedläkare i min mobil en dag för ett tag sedan. Kallelsen gällde ett återbesök efter mina operationer men jag tog mod till mig och kontaktade läkaren och bad om att få ta röntgenbilder på min rygg i samma veva och det var inga problem att göra det.

Det ska bli skönt att få veta varför jag har så himla ont i ryggen vid ena skuldran, jag kan ju knappt vända mig i sängen utan att få en otrolig smärta i någon minut. Det var min första tanke att det skulle bli så skönt att få reda på varför det gör ont men sedan gick det någon dag och så slog det mig ”vänta nu Håkan tänk om det är något som måste leda till operation” Då blev det kortslutning i min kropp för en operation till i min rygg är verkligen det sista jag vill uppleva igen. Jag började att skaka i kroppen och blev stel. Det vill jag inte vara med om och jag vet med mig själv hur jag blir på sjukhuset inombords när jag gör dessa undersökningar, jag får typ panikattacker inombords och det känns som att jag får en otrolig handsvett men jag har blivit bra på att inte visa det utåt så det är inte många som vet om mina tankar.

Så pratade jag med en underbar person som jag har väldigt bra relation med och det visades att den här personen är ledig i morgon och sa att hen kan vara komma och vara vid min sida i morgon. Jag sa vill du verkligen det? Jag fick självklart till svar och det ska bli så skönt att ha någon att klämma mig fast vid när det blåser tornados inom mig, för även om jag får ett positivt svar i morgon så kommer jag att skaka som ett aspträd i morgon….

Efter morgondagen så får jag ta tag i nästa problem i livet som väntar runt hörnan på mig och det är att ordna en ersättare till hockeyspelaren i min assistentgrupp som har valt att lämna KHK den kommande säsongen och bli en motståndare i NKT Arena istället…..

Höres igen till helgen


Good evening!

… I hopefully get to find out why I’ve had back pain for about three months now. I’m a bit lucky too because I don’t like going to the doctor for every little thing. And by lucky, I mean that an appointment with my orthopedic doctor popped up on my phone a while ago. The appointment was for a follow-up after my surgeries, but I gathered my courage and contacted the doctor, asking to get X-rays of my back at the same time, and there was no problem doing that.

It will be a relief to find out why I have such terrible pain in my back by one of my shoulders; I can barely turn over in bed without experiencing incredible pain for a minute. My first thought was that it would be such a relief to find out why it hurts, but then a few days went by, and it hit me, ”Wait a minute, Håkan, what if it’s something that requires surgery?” Then my body short-circuited because another surgery on my back is really the last thing I want to go through again. I started shaking and became stiff. I don’t want to go through that, and I know myself well enough to know how I get internally at the hospital during these examinations; I almost have panic attacks inside, and it feels like I get incredible hand sweats, but I’ve gotten good at not showing it outwardly, so not many people know my thoughts.

Then I talked to a wonderful person with whom I have a very good relationship, and it turned out that this person is free tomorrow and said they could come and be by my side tomorrow. I asked, ”Do you really want to?” Of course, I got a positive response, and it will be so nice to have someone to cling to when tornadoes are raging inside me, because even if I get a positive answer tomorrow, I’ll be shaking like a leaf tomorrow…

After tomorrow, I’ll have to tackle the next problem in life waiting around the corner for me, which is to find a replacement for the hockey player in my assistant group who has chosen to leave KHK next season and become an opponent in the NKT Arena instead…

Talk to you again this weekend.