6 maj, 2024

Nu ska jag försöka bli mer transparent

Av Håkan Jartelius

God morgon på er!

Nu ska jag prova en annan strategi i livet,  för just nu är jag inte så nöjd med mitt liv och ja det är bara jag som kan ta ändra på det och mitt första steg för det i min nya strategi blir att bryta ner mit liv totalt och öppna upp mig totalt.

En del av mina följare kommer kanske att tycka att det blir lite obehagligt att läsa men då får det bli det för det här måste jag göra för mig själv.

Jag har fått lära mig att ordet hata är ett väldigt starkt ord att använda så jag kommer att använda mig av ordet ogilla istället. Jag kommer att lista många saker men det är utan rangordning……

Jag ogillar

* att vara beroende av personer
* att be om hjälp med alla vardagliga saker
* att inte kunna prata rent
* att inte kunna ha ett eget privatliv
* att märka att min kropp blir sämre för varje dag
* att aldrig ha fått uppleva närhet
* att ha blivit med en väldigt väldigt bra assistent två gånger om och jag har varit helt maktlös i båda gångerna
* att jag kommer att bli av med en väldigt bra assistent inom en snar framtid och att jag är lika maktlös i detta fall
* att jag blev nekad att vara med KHK:s A-lag för någon säsong sedan av laget själv eller någon ledare (Hockey var en stark bidragande orsak att jag kunde hålla humöret uppe)
* att jag har i princip blivit ”lovad” närhet två gånger men sedan inte fått det
* att jag får kämpa mig genom i princip varje dag
* att jag får förklara mig i princip varje dag
* att jag sällan får en klapp på axeln
* att behöva besöka sjukvården i princip varje månad
* att inte kunna resa i väg fast att min privatekonomi tillåter det
* att aldrig fått min kärlek besvarad
* att behöva släppa in personer i min privata sfär mot min vilja för att kunna ta mig genom vardagen
* och så vidare….

jag märker att jag kan göra listan väldigt lång men det är också därför jag har kommit till det stadiet att jag har insett att jag måste ta mig i kragen och göra något åt saken. Så om några veckor så kommer jag bland annat att släppa en webb butik som jag har tagit fram i samarbete med Reklampartner här i Karlskrona och när jag har fått ordning på den datorn som en bra vän har sponsrat mig med så ska jag sätta mig ner och skriva massor av texter så fort jag har en ledig stund för att kunna göra föreläsningar igen. Jag försöker även få till ett samarbete med en resebyrå för att kunna göra reportage om hur det är göra resor med funktionshinder.

Så ni ser att jag kämpar på och förhoppningsvis få ut en bättre bild till samhället om hur det är att leva med funktionshinder.