22 april, 2024

Branden del 2…

Av Håkan Jartelius

…… När alla blåljusbilar hade kommit på plats, så tror jag att det var 6 brandbilar, 3 ambulanser och 3 polisbilar här. Mitt i allt kaos stannade en gammal skolkamrat till vid mig där jag satt och begrundade hela spektaklet och frågade hur det var med mig och sa att jag kunde gå hem till dom och vara där om jag ville. Jag tackade för erbjudandet och sa att jag trodde det var lugnt, men jag blev varm inombords av att bara få det erbjudandet. En stund så kom en ambulansförare fram till mig och kollade hur det var med mig. Jag satt och pratade med min granne och hennes assistent ett tag och vi kom fram till att det var tur att detta hände på dagen och inte på natten….

Efter en stund så kom det en brandman och frågade mig om det var ok att dom andra boenden fick gå in i min lägenhet och värma sig för min lägenhet var säkrad nu från en eventuellt brand och jag sa självklart ja.

Jag stannade kvar ute och pratade med olika personer från räddningstjänsten, polisen och fastighetsbolaget en bra stund och när det var bortom all fara så kollade jag in i min gamla lägenhet (det var den som brann) Det var ingen vacker syn kan jag säga utan att avslöja några detaljer

Jag måste säga att jag är väldigt imponerad hur alla från räddningstjänsten, ambulans, polisen och fastighetsbolaget jobbade och informerade oss hela tiden om läget……

Värmen i huset gick sönder i samband med branden så fastighetsbolaget kom med en värme fläkt till varje lägenhet och sedan såg dom till att få igång det systemet redan dagen efter. Det blev många extra timmars jobb för fastighetsbolaget under 2 dagar i Rödeby…

Som jag förstår det fick bara en person följa med en ambulans för kontroll för utom det blev det bara skador på en del av huset men det kunde ha slutat betydligt värre….. Jag kan absolut stå ut med lite röklukt i ett antal dagar

Tack och hej 🙂