21 mars, 2024

Tar säsongen slut i kväll?

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

KHK har hamnat i brygga i playoff serien mot Halmstad efter att ha förlorat den 3e matchen i serien hemma igår efter sudden death. Enligt mig så skulle inte matchen igår behövt gå så långt som den gjorde, utan KHK skulle kunnat vinna den efter full tid. Men hemmaspelarna tycktes bli lite ängsliga i slutändan av matchen och då gjorde man vissa saker svårare än vad som behövdes och det utnyttjade gästerna på bästa sätt. Man kunde kvittera när det återstod cirka 50 sekunder av matchen, och tyvärr höll mönstret i sig även i sudden death. Halmstad tog tillvaro på ett misstag cirka 3 minuter in i den 4e perioden och kunde avgöra matchen. Då ska vi ha i åtanke att KHK kunde ha avgjort i anfallet innan efter ett fint anfall som slutade med att man fick helt öppet mål men la pucken i stolpen…..

Jag hade möte med KHK:s ordförande i morse i ett helt annat syfte men det blev helt naturligt lite mer fokus på matchen igår och på förhoppningsvis fortsättningen av säsongen än väntat på mötet. Ska KHK lyckas att förlänga säsongen måste dom kunna spela en enklare hockey i kväll och bland annat hålla sina motståndare på rätt sida, lyckas man detta så kan man mycket väl ta den här serien till en avgörande match uppe i Halmstad på söndag genom att vinna i kväll…… Förlorar man i kväll ja så då får man sätta sig vid det stora analysbordet redan i morgon och ta reda på vad som har gått snett nu i tre säsonger på rad. Ja den första säsongen visserligen vet vi ju alla vad som gick snett utan att jag behöver skriva ut det här…… Men nu struntar vi i det och istället så åker vi ut till NKT Arena och ger vårt stöd till grabbarna till en vinst i kväll

Väl mött i arenan 🙂