16 mars, 2024

Viket stresspåslag på lördagsmorgonen

Av Håkan Jartelius

God förmiddag på er

Det var ett tag sen jag skrev här, men först hade jag en nackspärr som höll i sig i en och en halv månad, personbästa för nackspärren, en eloge till den och sedan en kraftig förkylning, så jag har inte varit på humör för att skriva men nu jävlar. Om vi kollar till hockeyn först så slog Karlskrona Visby med 3-2 i matcher och jag tror att det blev en avgörande match på grund av att Visby vann första matchen i Karlskrona. För att vinna ute i Visby är inte lätt, så jag hade räknat med 3-1 i matcher. Eftersom vi gick vidare så blev det en ny holmgång mot Halmstad som börjar idag.

Igår kväll var allt riggat och klart för mig att jag skulle åka upp till Halmstad på tidig eftermiddag i dag, jag hade ordnat med assistenter och biljetter och allt och eftersom att det är lite dåligt med pengar inom assistansen just nu så kunde jag inte boka något hotellrum åt mina assistenter om jag inte hade betalat det ur egen ficka och det är jag inte sugen på. Jag hade tänkt att skriva mer om det här i det här inlägget men ödet ville annorlunda. Jag hade visserligen ställt klockan på kvart över åtta idag så jag kunde gå upp i lugn och ro, skriva i bloggen om hur det ser ut inom assistansen, men så fort jag kollade på min mobil så ändrades planerna helt och hållet. Jag hade fått ett meddelande av en av assistenterna som skulle ha åkt med att han hade fått förhinder för att åka med idag. Kan ni se det framför er mig nyvaken kliandes i huvudet och fundera på hur tusan jag ska lösa det här men när jag hade fått lite klarhet i hela situationen så inom tio minuter var man tillbaka på vägen till Halmstad. Det visar bara på hur bra grupp med assistenter jag har.

Som sagt så åker jag hem ikväll efter matchen och även om jag är sugen på att åka upp imorgon igen så vet jag inte om jag gör det, men det är klart om Karlskrona skulle vinna med 6-1 idag så kliar det i kroppen att åka i morgon med, men och andra sidan så håller bensinpriset mig hemma för det kostar en hel del att köra.

Som avslutning så måste jag vara övertydlig att jag förstår att det inte är assistansbolagets fel att ekonomin ser ut som det gör idag i den här branschen även en del diskussioner med mina kollegor i bolaget kan vara lite hårda men hjärtliga.

Jag tror jag har en liten lösning på det här men just nu är det idén i sin linda men även största snöbollen måste börja med en liten liten snöflinga så jag är ändå en bra bit på vägen.

Ses i Halmstad idag eller i arenan på onsdag

Mitt tips i denna playoffrunda är 3-1 till Karlskrona, och det betyder mera extrajobb för mig eftersom att jag har en hockeyspelare som assistent och går KHK till kvalserien så blir det ett himla pusslande för mig för att få ihop arbetsschemat, men vet ni vad det bjuder jag på 🙂