12 februari, 2024

Mardrömshelg för KHK

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

Resultaten gick verkligen inte KHK:s väg i helgen, man förlorade sin egen match i Kristianstad och ”fel” lag vann dom andra matcherna i helgen. Nu är goda råd väldigt dyra för laget som hade det väldigt förspänt innan säsongen började för att ta klivet upp igen till finrummet. Nu ligger man inte ens på playoff plats i tabellen och det är ett riktigt getingbo kring dom sista playoff platserna. Ska jag vara riktigt ärlig så vete jag tusan om KHK reder ut att ta sig till playoff den här säsongen….

Oroligheterna som började runt laget tidigt förra året verkar inte att lagt sig än och så här i efterhand så var det kanske fel att ge Eric Karlsson en ny roll runt laget och i panik ut och leta efter en ny tränare? Kollar vi i facit nu så är det ju bara en upprepning av förra säsongen som vi ser just nu. Istället för att låta Eric leda laget säsongen ut och leta efter en ny tränare i lugn och ro och anställa den personen till den här säsongen började? Sedan har jag givetvis inte svaret på vem tränaren skulle vara men man hade haft mera tid på sig att hitta någon. Det är bara mina spekulationer och det är fritt fram att spekulera själv också.

Den här säsongen har jag inte varit i omklädningsrummet en enda minut för att truppen ville ha det så. Så jag kan inte säga om det finns någon positiv energi där inne nu men på Ove och Artos tid så gick inte heller resultaten vår väg hela tiden heller men jag garantera att i omklädningsrummet fanns det hela tiden en positiv energi och en tro på oss själva. Vilket gjorde att laget kunde spela lite mer avslappnat och vinna lite matcher fast än att såg lite mörkt ut ibland. Jag är lite rädd för att klubben har tappat lite av den känslan.

Tro mig, jag vill inget hellre att laget ska kunna vara med och fajtas om den allsvenska platsen men då måste nog spelarna sluta att bli ängsliga där ute på isen och börja att tro på sig själva……