14 januari, 2024

Lite Hockey och svunna tider

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

Igår så var jag på Blekingederbyt i Soft Center Arena mellan KRIF Hockey och KHK, där bortalaget vann med nöd och näppe när dom vann på förlängning. Enligt mig så slarvade man bort en poäng när hemmalaget kvitterar i matchen när det återstår 18 sekunder, man ska kunna hitta ett sätt att stänga matchen när det är så lite tid kvar. Å andra sidan så ska KRIF Hockey ha en stor eloge att man aldrig ger upp matchen. Sedan är det glädjande att KHK har hittat tillbaka till vinnarstigen igen efter att ha vunnit två matcher på förlängning i rad, förhoppningsvis ger det styrka till laget att axlarna sjunker ner igen där inne i omklädningsrummet. Skulle jag få möjlighet att säga min personliga åsikt i KHK:s omklädningsrum så skulle jag säga till grabbarna att dom måste avsluta betydligt mer än vad dom gör i matcherna hittills, och gärna utifrån.

Jag fick möjlighet att träffa inte bara en utan två gamla assistenter till mig igår och det var mycket trevligt. Jag blev genast påmind om svunna tider och roliga stunder som man hade då, det var härliga tider det och det var skönt att bli påmind om dåtiden en stund.

Lite roligt är det att följa andra hockeylag på sociala medier också och se hur dom jobbar med att få positiva nyheter om sin klubb. Det skiljer sig väldigt mycket mellan klubbarna, någon lägger ut gamla nyheter så man ska påminnas om hur bra man har varit och att man vill dit igen. En annan klubb byter snabbt inriktning när det går lite dåligt för dess A-lag till att man börjar mer skriva om sina U-lag, smart sätt om man vill pumpa ut positiva saker om klubbarna.

Till slut så vill jag bara nämna att det är starkt gjort av Krister Holm som bedriver bloggen km hockey att inte sluta blogga bara för att några idioter rent ut sagt skickar en massa hatiska mail och meddelande till honom. Jag vill bara säga till dig Krister, du är guld värd för alla oss andra hockeynördar, fortsätt med ditt fina arbete om hockeyn i Hockeyettan med mera….