29 december, 2023

Året börjar lida mot sitt slut…..

Av Håkan Jartelius

God dag

Jaha år 2023 börjar att ta slut och det kommer antagligen sluta som det började att jag sitter och kliar mig i håret och tänka va vad det som hände nu egentligen men av olika anledningar. I början av året så vad det en assistent som slutade och det kom som en blixt från klar himmel för mig i alla fall. Självklart är jag helt medveten om att assistenter kommer att komma och gå i hela mitt liv tyvärr så det kommer inte att vara den sista assistenten som slutar hos mig, långt därifrån. Det är bara det när jag är helt oförberedd på det och dessutom har en bra relation med den assistenten så blir det lite som ” Va va sa ru, nej det går ju inte” och i nästa sekund tänka ” Jahopp du gör som du vill, jag kan ju inte hindra dig på något sätt” och sekunden efter det så börjar jag genast tänka febrilt hur jag ska lösa så att jag har tillräckligt med personal.

Jag har lärt mig mycket genom hela livet och tackla vissa saker bättre och bättre och jag visste att det kommer flera motgångar snart så det gäller att snabbt gå vidare och det tyckte jag att jag gjorde med och på ett bra sätt dessutom. Och visst kom det flera motgångar med men det dröjde faktiskt tills sommaren då jag blev av med behörigheten till Karlskrona HK:s A-lags omklädningsrum men det kom ändå inte som en stor chock för mig, jag hade mina föraningar om det, dock så var det väldigt surt att få det beskedet men som jag skrev i bloggen i somras. I sportens värld får man vara beredd på allt och nu var turen kommen till mig och jag har hittat en ny roll åt mig i arenan nu så jag gråter inga floder för det.

Hela året har varit tufft mentalt för mig så som för många andra och då är jag extra glad att en viss person har steppat fram och mantlat rollen som mitt skyddsnät kan man säga på ett väldigt bra sätt. Vi pratar nästan dagligen och det betyder väldigt mycket för mig. Det är nästan så att jag skäms att det bara blev en choklad ask i julklapp till min skyddsängel men det är ju tanken som räknas säger man ju 🙂

Nu i december kom nästa chock för mig när jag fick reda på att i nästa års budget inom assistansen är posten för min personals omkostnader 0 kr. I princip så innebär det att jag inte kan göra någon resa eller ens gå på ett biobesök under hela 2024 för det finns inga pengar för att bekosta assistenternas biljetter. Det är en sak som jag inte kommer att acceptera för 5 öre, jag kommer att göra någon slags resa nästa år. Tyvärr är det inte assistansbolagens fel att det är så här, problemet är att den potten som försäkringskassan betalar ut varje månad till mitt assistansbolag är alldeles för låg. Därför ska jag och en kollega fila på en kampanj som vi hoppas att vi kan lansera under nästa år som förhoppningsvis ska underlätta för oss som har assistans att kunna fortsätta med våra hobby som vanligt. En sak kan jag lova er och det är att jag inte kommer ge mig i första eller i andra hand.

Till slut så måste jag bara säga jisses. Visst KHK förlorade sin premiär i Allettan och kanske inte gjorde en helgjuten insats men all negativ kritik på dom olika sociala kanalerna är väldigt onödigt tycker jag. En viss kritik kan vara befogat men någon måtta får det vara, det är många matcher kvar……