10 december, 2023

Lite decembertankar

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

I samma sekund som mitt plan tog mark på Kallinge förra söndagen flygplats tog mina resor slut. Jag har inga nya resor bokade och det känns så där, för jag gillar att ha en ”morot” att blicka fram emot när jag har mina tunga dagar i livet ibland. Däremot har jag sneglat lite på att åka till Florida igen under 2024 men flygpriserna är ju hutlösa dyra nu, den billigaste och smidigaste flygbiljetten för mig till Orlando kostade när jag kollade sist runt 12 000 kr och eftersom jag behöver ett bra kapital för att leva lite drägligt i Florida under 2 veckor dessutom så var det bara att lägga den resan i malpåsen

Sedan sneglade jag på en kryssning i den grekiska övärlden som en plan B, eller sneglade och sneglade förresten…. Jag förhandsbokade den till och med men det var några detaljer med den som inte kändes rätt när jag började tänka efter så kryssningen fick även den hamna i malpåsen.

Nu är jag inne på att ta några dagar någonstans i Sverige istället men det är absolut inget bestämt varken var eller när eller hur länge än. Jag har dock en målsättning om jag kommer i väg och det är att jag ska få med mig en väldigt bra vän på resan, vi får se hur det går med den målsättningen…

Jag är glad över att vissa personer i min omgivning har tagit några steg fram och visat att dom finns där för mig, det är guld värt att se för mig….

Karlskrona HK ska sälja sina matchtröjor från grundserien i Hockeyettan och med det sagt så ska dom ha nya tröjor i Allettan. Ett mycket märkligt beslut tycker jag och jag får bara upp ett stort varför i mitt huvud när jag tänker på det. Jag har aldrig hört att ett hockeylag byter ut sitt ordinarie matchställ mitt under säsongen och jag vet att 2 nya matchställ är inte billigt att köpa in. Jag är dessutom tveksam till att man får in det beloppet av försäljningen av dom gamla. Det är märkligt ur en aspekt till för om dom byter design på det nya matchstället så är det nästan ett hån mot alla fans som har köpt en replica av grundseriens matchtröja för mig vetligen har det inte varit någon information att laget ska byta matchställ efter jul. Nej frågan är om man inte skjuter sig själv lite i foten nu. Man får dock hoppas att dom som bestämmer i klubben verkligen har tänkt på alla aspekter och kommit fram till att lönar sig och att det är en bra lösning att köpa in 2 helt nya sätt av matchtröjor för jag tar ju givet att dom kommer köra på med dom gamla damaskerna.