4 december, 2023

Luleå och Kalix resan i sammanfattning

Av Håkan Jartelius

Jisses!

Vilken resa det blev i slutet av förra veckan men för att få helheten så behöver vi bandet några månader. I somras så var Luleås materialförvaltare ”Berra” nere i Karlskrona med sin fru Sophie och deras barn. ”Berra” har ju ett förflutet som materialförvaltare i Karlskrona HK i många säsonger och det var där som våra vägar i livet möttes. Vi fick en bra relation när han var i KHK och vi har behållit kontakten sedan dess. Så när han var nere med husvagnen i somras så träffades vi 2 kvällar och då sa han till mig ”Kom upp i vinter” och eftersom att jag visste redan då att det jag inte skulle vara bli bunden till KHK:s A-lag kommande säsong så tvekade jag inte en sekund på erbjudandet. Vi hittade några bra dagar i kalendern där Luleå spelade hemma torsdag och lördag.

Så nu till själva resan, det skulle visas att det skulle bli en strulig resa rent transportmässigt. Jag fick känna en försmak på att det skulle bli strul på resan redan dagen innan. Då en av assistenterna fick kasta in handduken på grund av sjukdom (läs mer om det i förra inlägget).

Planet från Ronneby skulle ha lyft 06.10 på torsdagsmorgonen så jag fick gå upp ur min säng 04.00 för att ta mig till flygplatsen i lugn och ro. Väl framme vid incheckningen på flygplatsen så fick vi reda på att planet var försenat till 07:10 pga att besättningen kom ner till Ronneby försent kvällen innan så dom fick inte sin dygnsvila. Redan där insåg jag att vi skulle missa planet från Arlanda till Luleå som lyfte 8:10. Vi kom i väg från Arlanda 7:30 ungefär och vi blev ombokade till 11:45 flighten till Luleå istället men den blev också försenad till 13:45 tror jag så det blev en hel dag på Arlanda istället för i Luleå. Då tjurade jag ihop och gick till en bar och köpte en jäger.

Planet till LuleåVäl ombord på planet så fick jag en trevlig överraskning, Mikael Nord (en av Sveriges välmeriterade domare) satte sig i sätet framför mig) han skulle döma matchen på kvällen. Vi började pratade om KHK:s tid i SHL och att han gillade att döma nere i Karlskrona och att han gillar Karlskrona som stad. Han bjöd in mig till domarrummet efter matchen till och med.

Jag och Mikael Nord


Väl framme i Luleå sex timmar senare än planerat så mötte Berra oss på flygplatsen och sedan fick vi släppa av honom i arenan och sedan köra till hotellet med bilen som Berra så snällt hade ordnat till mig och assistenterna. Vi installerade oss snabbt på rummet och sedan tog vi en promenad på 20 minuter i det vintriga Luleå bort till arenan. Det går inte att beskriva att beskriva trycket från läktaren under matchen mer än att det var magiskt bra.

Coop Arena Norrbotten


Under fredagen så åkte vi hem till Berra och hans familj som bor i Kalix 8 mil från Luleå där dom tog emot med öppna armar, där vi blev bjudna på Suovas (saltat renkött) och det var magiskt gott. Efter maten så streamade vi KRIF – KHK. Sedan fick jag sova i deras källare.

Tillagning av Suovas utomhusPå lördagsförmiddagen åkte vi tillbaka till Luleå och kollade på lagets värmningen inför matchen på kvällen, sedan tog vi det lugnt på hotellet ett tag innan det var dags match igen….

På söndagen tog vi taxi ut till flygplatsen och sedan gick resan hem betydligt smidigare än upp resan men givetvis så innehöll den också förseningar, dock mycket mindre förseningar.

Planet till Arlanda har precis kommit till LuleåSedan måste jag bara tillägga att vissa personer som har som jobb att hjälpa mig på och av planen borde bli bättre på att lyssna på när man förklarar hur min kropp fungerar när jag blir lyft. Det hade underlättat mycket för alla inblandade 🙂