21 november, 2023

Märklig händelse i helgen

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

I helgen eller rättare sagt torsdag till söndag så var Toronto, Ottawa, Detroit och Minnesota i Stockholm och spelade två matcher var. Jag fick tag på biljetter till två av matcherna, Toronto – Detroit och Minnesota. Jag hade förväntat mig två matcher med högt tempo och väldigt många regelrätta tacklingar men ack va jag bedrog mig. Jag fick se två ”träningsmatcher” mitt under seriespelet, tempot var lamt och tacklingarna kunde jag nästan räkna på mina fingrar och då menar båda matcherna sammanlagt. Så det var en klar besvikelse men att se William Nylander in action var en fröjd att se och det var behövligt att få lämna min vardag i ett par dagar.

Däremot så var jag med om en minst sagt märklig sak inne i Stockholm under lördagen och jag vet inte än vad jag ska tycka om det. Jag och min assistent åkte in till Gamla stan och tog en promenad där och sedan gick vi till Kungsträdgården där NHL hade sin Fans Zon och jag köpte några NHL saker. Sedan sa vi att vi skulle gå tillbaka till Gamla stan igen för att ta tunnelbanan tillbaka till Globen igen. När vi gick i Gamla stan så sa jag att jag ville gå in på en bar innan vi åkte tillbaka. Vi hittade en trevlig bar tyckte vi och gick in. Jag sa till min assistent att jag ville ha en whiskey och cola och han beställde det till mig. Bartendern började att hälla upp den och frågade om det skulle vara med is i, och då svarade jag nej och tänkte inte mer på det. Då började bartendern fråga lite ilsket är det han som ska ha den, och assistenten svarade ja. Då säger bartendern och jag tror att hon bröt lite på ryska samtidigt som hon avbryter det hon håller på med ”Nej han får inte den” och min assistent och jag blir väldigt paffa och min assistent säger lite argt ”Varför inte? Du kan få se hans legg, för han är nästan 50″ Bartendern säger ” Jag säljer inte till honom” och går mot dörren för att i princip kasta ut oss. Jag personligen håller mig lugn och nästan skrattar åt henne men jag är inombords medans min assistent är fortsatt arg och frågar henne medans vi går mot dörren ”Varför får han inte dricka och detta är diskriminering” Hon svarar bara ”Han ska må bra Hej då”

Strax efteråt hittar vi en pub som är lite irländsk inspirerad och går in där istället och personalen är väldigt hjälpsamma och jag får sitta vid ett bord som egentligen bara är till för deras matgäster. När vi sitter vid bordet så tänker jag, jag måste googla på den andra baren och hittar den på Google Maps och sedan googlar jag på namnet Secret Garden som baren heter och då kommer det upp att det är en gaybar. Då tänkte jag borde inte dom vara lite mer öppensinnade än så, min nästa tanke så kom var denna ”var hon så märklig att hon trodde att min assistent skulle låta mig dricka alkohol för att sedan kunna utnyttja mig”

Som jag skrev i början av inlägget så vet jag inte än vad som egentligen hände där inne på puben. Det är nog lönlöst att gå vidare med detta för ord kommer att stå mot ord. Dock så är det uppenbarligen tydligt att dagens samhälle a´la 2023 måste få mer information om oss personer som lever med funktionsnedsättningar

Hör gärna av dig till mig och säg vad du tycker om denna händelse och var ärlig 🙂