11 november, 2023

Första delen i khk serien

Av Håkan Jartelius

Hallå allihopa!
Mitt namn är Oscar Hagman och spelar i KHK med nummer 16 på ryggen. Tänkte berätta lite om min resa hit och varför det blev just KHK för min del.

Jag är ursprungligen från Västerås där jag tillbringat större delen av min karriär i unga dar, närmare bestämt spenderade jag ungefär 14 år i klubben från hockeyskolan till gymnasiet. Efter mitt sista år på gymnasiet så var det dags för nya utmaningar och jag kom att spendera mitt sista junior år i Växjö. Det var ett otroligt roligt och lärorikt år för mig i Växjö där det gick bra i J20-laget vilket resulterade i att det blev några SHL matcher. En bra erfarenhet då man fick känna på lite vad som krävdes för att kunna ta nästa steg i karriären. När jag sedan började ha kontakt med KHK efter säsongen så presenterade de ett intressant upplägg och någonting som jag kände att jag ville vara med på.

Nu till första tiden i Karlskrona. Jag var otroligt taggad och lite spänd på att gå in i min första seniorsäsong med KHK, ett lag som hade höga ambitioner! Målet inför säsongen var tydligt: Vi ska vara med och slåss om en plats till allsvenskan. Fullt rimligt med tanke på att vi hade ett lag som hade alla möjligheter att spela långt in på säsongen. För egen del och lagets del så gjorde vi en klart godkänd höstserie där vi slutade tvåa efter Kalmar. Ett Kalmar som jag tyckte va klart bästa laget i hela ligan. När vi sen gick in i allettan så ville det sig inte alls. Vi åkte på tre raka torsk i början och jag kan ärligt säga att vi långt ifrån spelade bra. Personligen gick det också väldigt trögt men på nått sätt så visade vi stark moral och tog en sista slutspelsplats. Vi gjorde en väldigt bra serie mot Visby och gick vidare klart rättvist. I semin mot Troja så blev de numret förstora även fast vi gav dem en bra kamp. Vi tar med oss att vi gjorde en stark avslutning även fast vi hade satt oss i en dålig sits från allettan.

Nu till denna säsong. Likt föregående säsong så är målsättningen lika tydlig och vi skall vara ett av lagen som är med och spelar länge. Jag tycker att vi börjat denna säsong otroligt bra och det känns som att vi är en riktig lagmaskin. Alla kommer till jobbet varje dag och vill bli bättre. Det gäller att hitta en stabilitet och jämnhet i spelet under en hel säsong, något vi saknade förra året. Det har bara gått 10 matcher in på säsongen men än så länge så känns det väldigt bra. För egen del känns det också bra så här långt in på säsongen då jag känner att jag tagit ytterligare steg från förra året, speciellt hur jag avslutade förra säsongen. Tycker att jag känner mig ett snäpp kvickare i allt jag gör på plan och det får jag ge vår grymma fystränare Miro Zalar en stor eloge till. Vi har något riktigt bra på gång så se till att komma till hallen och stötta oss!

Ha det gott! //Hagman