20 oktober, 2023

Derby utan Rohdin

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

I kväll vaknas det derby i NKT Arena Karlskrona mot KRIF Hockey och tidigare i veckan blev det klart att KHK tappar sin stjärnspelare ”Jocke” Rohdin redan till kvällens match, som har gått till någon klubb i Tjeckien som jag inte ens ska ge mig på att uttala.

Det ska bli spännande att se hur laget kommer att hantera det för nu måste man spela ihop nya kedjor och det ska även bli roligt att se om någon annan i truppen kommer att höja sig och i princip ta över efter ”Jocke”. Jag funderar också på hur KRIF Hockey kommer att tackla att dom slipper och möta seriens klart spelare, kommer det att ge dom en extra boost till kvällen? Kvällen blev mycket mer oviss nu tycker jag.

I skrivande stund har det sålts 2 142 biljetter till matchen och det är mindre än 5 timmar kvar tills pucken släpps så jag är mycket tveksam till att det blir en liknade fin publiksiffra som i seriepremiären men uppåt 2 500 åskådare tycker jag är en rimlig publiksiffra i kväll, trots det dåliga vädret….

Förhoppningsvis så kommer åskådarna att få se när jag går en holmgång med isen efter matchens slut, jag kan ju säga att vi är inte bästa vänner än så länge den här säsongen men till slut har isen fått ge sig varje gång jag fått beträda isen….. 🙂