12 oktober, 2023

Lite personligt

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

Jag märker att jag börjar bli en liten eremit på senare år, telefonen ligger tyst och fint här bredvid mig nu som den ofta gör om dagarna. Det är absolut inget fel på det för det är ganska skönt ibland för jag börjar bli ganska trött på många personer nu. Folk i allmänhet tänker mer och mer på sig själva i dagsläget och tänker inte alltid på vilka följder som kan drabba personer i sin omgivning för att man börjar bli lite för ego i dagens samhälle. Smarttelefonens intrång i början av 20000 -talet var nog inte människans bästa uppfinning precis. Visst jag kan erkänna att den är ett otroligt bra hjälpmedel för mig i mitt jobb och kommunikationen med andra personer på grund av min CP-skada men att leva 24/7 med telefonen upptryckt i handen på en är ett fenomen som jag aldrig kommer att begripa mig på.

Det händer ofta att jag lägger ifrån mig telefonen på kvällar och helgerna i några timmar. Jag saknar 80 och 90 talet där man umgicks med varandra utan telefoner. Hur många känner igen sig i detta exempel? Man kollar på en film eller serie tillsammans med sin partner eller med vänner och 15 minuter in i filmen eller avsnittet sitter minst en person med sin telefon i handen och kollar på den samtidigt? Till och med jag har gjort det, jag menar var är samhället på väg att ta vägen, skrämmande……

Sedan hatar jag ett fenomen till och det är när folk säger till mig att vi kommer att ha en bra kontakt och du kan alltid höra av dig när du vill, jo tjena du. Då vet jag att det kommer att sluta i en monolog oftast. Det har hänt mig minst 3 gånger i livet och det är lika jävla irriterande varje gång. Vad hände med ärligheten i dagens samhälle?

Det är inte lätt att leva med att sitta i en rullstol hela livet och man märker att man blir lite sämre för varje dag man lever men tro mig jag försöker kämpa på i det tysta varje dag och försöker hålla humöret uppe men ibland brister det även för mig. Jag är en person med känslor jag med om ni inte trodde det. Nu ska jag dra ett snabbt personligt exempel utan att avslöja för mycket. Nej det ska jag inte göra förresten för då kan det explodera inom mig och då slutar det inte bra för någon, men jag kan ju säga så här att det finns personer i min yttre omgivning som har lekt med mina känslor…..Nej nu måste jag sluta skriva innan jag exploderar bara av att skriva….

Tjingeling