6 oktober, 2023

Dags för derbyt med stort D….

Av Håkan Jartelius

….. i alla fall om vi frågar hemmalaget några mil väster om NKT Arena. Jag följer många hockeylag på sociala medier. Jag blev ganska så mycket förvånad när jag upptäckte att redan innan premiären mot ett annat Blekingelag KRIF Hockey så hade man startat en nedräkning till kvällens match. Jag hade inte höjt på ögonbrynen så mycket om man hade börjat att skriva upp derbyt efter premiären, för en match mellan Mörrum och Karlskrona HK (IK) väcker många gamla känslor till liv. Nu när dom hade mera fokus på kvällens match än på premiären (visserligen var premiären borta) på sociala medier så är det lite respektlös enligt mig i alla fall. Man försöker ju pränta in i huvudet på alla som håller på lagsporter i någon slags form att man ska ta en match i taget men det har man inte gjort i detta fall enligt mig. Nu vann Mörrum premiären mot KRIF Hockey med 3-2 så spelarna hade inte glömt bort den matchen i sitt fokus i alla fall och det är det som är det allra viktigaste.

Det väntas upp till ungefär 300 KHK supportrar till Jössarinken i kväll och enligt Black Bugs (KHK:s supporterklubb) ska hälften av dom delta i ”Invasion Mörrum” ett arrangemang av Black Bugs där man ska ta tåget till Mörrum och sedan marschera till arenan, Ett roligt inslag tycker jag och jag hoppas att alla KHK supportrar i Jössarinken hejar fram laget till en ny seger och att man håller sig till dom ordningsregler som Black Bugs har satt upp även om man åker till Mörrum i egen regi så vet jag att vi kommer att få en magisk kväll oavsett slutresultat för det kommer verkligen inte att bli en lätt match för KHK.

Jag kommer enbart att sitta på läktaren i Mörrum i kväll, och jag kommer inte vara med laget alls i kväll. Jag kommer knappt ihåg när jag såg en KHK match från läktaren sist, jo det gör jag det ar sista matchen i direkt kvalet till SHL. Så det kommer att bli som en ny upplevelse för mig och nu kan jag passa på att meddela här på bloggen att jag kommer att missa 3-4 KHK matcher helt och hållet under grundserien och det har inte hänt på väldigt väldigt länge……