6 september, 2023

Cupen i Kallinge

Av Håkan Jartelius

Hej på er!

Så här några dagar senare än planerat kommer mina tankar om matcherna i Kallinge som var i helgen. Första matchen på fredagskvällen mellan KHK och KRIF Hockey var en fröjd att se om man håller på KHK. Den första perioden från KHK var nog den bästa perioden av KHK sedan klubben bytte tränare i vintras i alla fall, jag kanske kan sträcka mig ännu mer tillbaka till och med för den var ruskigt bra. Man orkar naturligtvis inte att hålla det fokuset och det spelet i 60 minuter men om dom kan komma på ett sätt att göra det i 35 minuter av varje match så lär dom blir svårstoppade den här säsongen. KHK vann matchen mot KRIF Hockey med 4-0 och det var kanske lite i underkant.

Redan på lördagseftermiddagen var det dags för en ny fight och den här gången så var det Mörrum som stod för motståndet, och redan en liten bit in i matchen så såg man att Mörrum var betydligt mer taggade på matchen än vad Karlskronakillarna var, och dessutom var Mörrum betydligt mer aggressivare i närkamperna än vad KRIF Hockey var under fredagskvällen. Mörrum vann matchen helt rättvist med 3-2 även om man kan vissa synpunkter på nivån på domarens insats, men det tar inte bort Mörrums insats för det.

Dock så är jag säker på att när det handla om seriematcher i höst så kommer både KHK och KRIF Hockey vara betydligt bättre än Mörrum kommer att vara.

—————————————————————————
Jag fick en mental chock i förra veckan när jag pratade med min kollega på vårt kontor i Stockholm när det kom fram att jag ska ha lönesamtal med mina assistenter. Min första spontana tanke var ”Ska jag ha det? Aldrig i livet” men det ligger tydligen på mitt bord, trots att jag försökte att vifta bort det….. Ja ja det är bara att bita ihop och göra det. Jag har någon vecka på mig att stålsätta mig innan det är dags för dom 🙂

Tjingeling