13 juli, 2023

KHC till Hockeyallsvenskan

Av Håkan Jartelius

God kväll

När kvalserien till Hockeyallsvenskan startade i våras så sa jag att Kalmar skulle gå upp i Hockeyallsvenskan och till slut fick jag rätt. Kristianstads överklagan om degradering till Hockeyettan avslogs i dag, vilket gjorde att frågan om att ta Kristianstads IKs plats i Hockeyallsvenskan gick till Kalmar HC som efter en målskillnadsaffär slutade 2a i kvalserien efter Nybro IF. Kalmar har tackat ja till den frågan.

I mitt senaste inlägg så skrev jag om att denna fråga har tagit alldeles för lång tid att reda ut, precis som i KHK/Väsby frågan för några säsonger sedan. Kalmar HC får inte ens en rimlig möjlighet att ställa en trupp på isen som kan mäta sig med dom andra lagen i Hockeyallsvenskan denna säsong efter som beskedet kom i mitten av Juli månad.

Brynäs och Tingsryd och Södertälje kommer därför att få att mindre sympatier av mig den här säsongen än planerat för mina största sympatier kommer Kalmar HC att få. Varför kommer bland annat Tingsryd att få mina sympatier? Det är ju en riktig rival till KHK kommer ni att säga nu? Ja om lagen hade legat i samma division så stämmer det, men nu gör vi inte det och vi har mycket KHK anknytning i Tingsryd nu så är det bara roligt om det går bra för Tingsryd. Detsamma gäller för Brynäs och Södertälje.

Jag hoppas verkligen att jag kan pussla in några allsvenska matcher i södra Småland den här säsongen om det passar in i KHKs spelprogram.