10 maj, 2023

En del av mitt liv och tankar om det, del 1

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Det är lustigt hur det funkar med livet i det stora hela, jag menar att det är roligt att studera folk i allmänhet och att det blir lättare att båda komma på hur andra människor fungerar och att inte ta åt sig vad andra människor säger med åldern.

Det finns människor som är stora egon i livet och bara pratar om sig själva och sätter sig själva i centrum och sedan finns det dom människorna som är precis tvärtom som bara tänker på andra människor och vill höja sina medmänniskor till skyarna hela tiden. Sedan finns det dom är trögstartade och sedan finns det dom som har väldigt mycket energi. Det finns även dom människor som är i behov att vara tillsammans med andra människor hela tiden och sedan finns det människor som hellre vill leva som en eremit. Ett exempel till är att det finns människor som är i behov av mycket närhet och det finns dom människor som inte tycker om någon närhet alls.

Sedan förstår jag med åren och av egna erfarenheter i livet att man måste lära sig att göra avkall på vissa eller många saker i livet som man egentligen vill ha eller har behov av eller både och av olika anledningar i livet.

Nu blir det lite mer personligt här i detta inlägget för att jag ska kunna beskriva ett exempel för er hur jag menar. Jag kan ju inte beskriva hur en annan människa lever och ser på saker för jag kan inte sätta mig in i den personens liv och känslor, så här måste jag öppna upp mig rejält mycket, och ja det kan bli lite känsligt för mig men om jag ska fortsätta att vara den förebild som många personer tycker att jag är så måste det bli lite känsligt…… So here we go!

Under mitt 46 åriga långa liv, jisses vad gammal jag är….och när jag skrev detta så kom jag på att tänka på en egen anekdot som jag måste dela med mig av till er innan jag fortsätter. När jag var typ 15-16 år så insåg jag att min kropp bara kommer bli sämre och sämre med åren och här sitter jag i dag och hade rätt tyvärr men nu tillbaka till tonåren. Då bestämde jag mig för att jag skulle uppleva min 50 års dag men att jag skulle avsluta mitt liv dagen efter bara för att jag inte vill avsluta mina sista år i en säng i ett rum någonstans, då var det bättre att avsluta livet när jag var på toppen av livet tänkte jag då….. Ni kan vara lugna för jag tänker inte avsluta livet självmant dagen efter jag har fyllt 50 längre. Jag har fått tänka några gånger, jag kanske gör det veckan efter istället 🙂 🙂 Nej jag skämtar bara med er

Däremot så kämpar jag mot många hjärnspöken varje dag kan jag säga. Vi kan ta ett exempel för jag märker att detta inlägg blir bara längre och längre, ni måste ju orka läsa med 🙂 Jag kan ta mera exempel i något annat inlägg.

Jag har aldrig hittat kärleken i livet, jo nu ljög jag duktigt i bloggen. Jag formulerar om mig, jag har aldrig hittat någon besvarad kärlek. Några av mina största kärlekar har jag hittat nere i Skåne och min senaste kärlek släppte jag taget om förra året, när jag insåg att jag kommer bara att stå och trampa vatten här. Jag sa högt när jag var ute i skogen ensam ”Good-bye, please don’t cry, ’Cause we both know that I’m not What you need But I will always love you.” Det var jobbigt ett tag efter det men nu känns det nästan som befrielse.

Visst det är väldigt frustrerande att inte ha någon närhet i livet och det är något jag fightas emot nästan dagligen, och det märker jag själv genom att jag har en förmåga att falla lätta för nästan vem som helst, det räcker med att någon rör sig på något speciellt sällt, så kan jag falla för den tjejen men det är verkligen en blixtförälskelse för det går över lika snabbt igen. Däremot så kan jag tänka många gånger ”fan kan ingen tjej bara komma och lägga sin arm på mina axlar en stund.” Eller så kan jag tänka så här att någon tjej skickar ett meddelande eller ringer mig och säger ”Håkan vi kan väl åka i väg någonstans och bara är” Mitt självförtroende skulle ju öka markant om det skulle hända av bara vetskapen av ”fan den här tjejen är här enbart för mig……………”

Jag vet inte varför jag skrev om olika typer av människor i början av detta inlägg men det hjälpte mig att komma igång med skrivandet 🙂