24 mars, 2023

Horribelt

Av Håkan Jartelius

God morgon

Säsongen är tyvärr över för KHK som föll med flaggan i topp. Visst dom hade en svacka i Allettan men när det väl gällde reste dom sig som fågeln Fenix och spelade grymma matcher.

Innan jag går in på min rubrik så ska jag verkligen förtydliga mig att Troja är helt klart värda platsen i kvalserien. KHK hade lite otur i valet i semifinalen för Troja och Kalmar är helt klart dom bästa lagen som KHK har mött den här säsongen. Hade KHK fått möta Piteå i semifinalen till exempel så tror jag att utgången hade varit annorlunda.

Sen får vi också tänka på att uppe i Ljungby så saknade laget flera tongivande spelare som ställde till lite för våra hjältar men det är inte någon bortförklaring till att KHK förlorade matcherna i Ljungby. Det är bara att lyfta på hatten för Troja

Men jag ställer mig mycket frågande till dom som tillsätter domare till dom här viktiga matcherna . Jag kan inte begripa hur en domare som Jim Bergkvist får döma någon match i slutet av säsongen

Det var många horribla domslut i gårdagens match, Jim kan verkligen avgöra matcher på egen hand och det var väldigt nära att han gjorde det igår också tyvärr.

Det är ju bara att hoppas att han inte får någon match i kvalserien för då tycker jag synd om dom lagen. Det som kan rädda honom om han skulle få någon match i kvalserien är att det är fyra domare som ska döma matcherna.

Tack KHK för säsongen och det ska bli spännande att följa utvecklingen i Silly season och jag hoppas verkligen att dom får behålla sin stomme.

Jag önskar Troja lycka till I kvalserien I kampen om Hockeyallsvenskan, jag tror att ni kommer att kämpa med Väsby och Kalmar om den platsen