5 mars, 2023

Vart får KHK åka på tisdag eller måndag?

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

KHK klarade att nå playoff till Hockeyallsvenskan med nöd och näppe, man kan säga vad man vill om det men jag tycker att det är starkt tecken på hur lagmoralen är i truppen. Då menar jag att lagmoralen är väldigt bra när man går ut och spelar den bästa matchen på väldigt länge när man verkligen har skalpellen mot halsen. Man kämpar för varandra på varje centimeter av isen och man täcker skott som man aldrig gjort något annat tidigare, det var en fröjd att se. Nu är bara frågan hur långt det räcker för nu när det stora oket är borta från axlarna så tror jag att det kan bli en rolig avslutning på säsongen men om det räcker hela vägen vågar jag inte säga, för nu kryllar det av bra lag längs med den långa vägen dit. Däremot så bör Skarpen nog redan nu kolla upp om han har några bra skor där hemma så han inte behöver köpa några nya i sista sekund om KHK går till kvalserien, vilket som inte är omöjligt….

Dock så är det långt dit… I dag är det första valomgången och frågan är vilket lag som vill ta emot KHK på tisdag eller om det blir Visby som vackert får säga tack till dom andra lagen som får välja och ta emot KHK vare sig dom vill eller inte eftersom dom är sist ut som väljer. Men jag tror att något annat lag hinner att välja KHK innan dess…. Mina teorier är följande:

Lag som väljer troligast och outsider
Troja – Borås eller KHK
Piteå – Kalix
Mariestad – Vimmerby eller Nyköping
Hanviken – Nyköping eller Sundsvall eller KHK
Boden – Sundsvall
Dalen – KHK eller Halmstad
Strömsbro – Borlänge
Visby – Halmstad