26 februari, 2023

KHK kunde inte säkra slutspel i kväll

Av Håkan Jartelius

God afton!

I dag klockan 11.30 tog jag beslutet att sätta mig i bilen för att åka upp till Norrahammar för att följa matchen live och i händelse av att KHK gick segrande från matchen skulle dom även säkrat en plats i playoffet mot Allsvenskan redan i kväll. Det gick inte vägen eftersom att HC Dalen vann matchen med 3-2 efter att ha gjort alla sina mål i powerplay. KHK måste få ordning på sitt boxplay till sista matchen hemma mot Mariestad nu på onsdag eller hålla sig ifrån utvisningar och man måste bli bättre på att spela powerplay dessutom. Visserligen gjorde man ett mål i powerplay i dag men man bommade ett 5 mot 3 spel i 1.55 min också och det är inte bra på långa vägar. Tills matchen på onsdag så måste våra spelare hitta ett sätt att spela avslappnat på, nu ser man nästan all press och ångest på spelarnas axlar där ute på isen och då blir spelet därefter.

Visst allt annat än ett playoff spel för detta lag som KHK ställer på isen är ett fiasko men som läget är nu så måste man lyfta bort pressen från spelarna ett tag, låt dom bara köra ut på isen på onsdagskväll och ha lite roligt för då kan det bära hur långt som helst tror jag. Sedan får man ta alla analyser vad som gick fel om man inte tar sig till playoff efter säsongen och snälla klubbledningen analyserna ska hållas internt i så fall. Dock så tror jag att klubben inte behöver analysera allt för mycket för jag fortfarande på att det blir en lång säsong för laget, sedan hur lång den blir det återstår att se……

Ses i arenan på onsdag!