8 januari, 2023

Vad säger att det hjälper att byta tränare under säsongen?

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag

Efter 3 omgångar så har KHK skrapat ihop 1 poäng i Allettan södra och det är varken spelare och ledare och styrelse och fans speciellt nöjda med

Nu är det massivt tryck på sociala medier att KHK måste sparka Eric Karlsson efter matchen i Halmstad men lite distans till den matchen ställer jag mig frågan är det rätt håll att gå?

Jag var själv uppe i Halmstad och såg matchen och självklart så var jag besviken över matchen.

I dag så är det söndag och jag har hunnit att tänka till lite och kommit fram till dessa saker….

KHK förlorade i fredags på grund av för många individuella misstag och inte på grund av coachning.

Kollar vi på grundserien så började inte KHK något vidare bra heller och dom slutade på en 2a plats i serien. Nu är det 15 matcher kvar av allettan och 80 procent av lagen i allettan går vidare till playoff mot kvalserien

Pratar man med spelarna i laget så tror alla att dom kommer att spela i kvalserien och det finns ingen som helst tvivel om det. Samtidigt som Eric har fullt förtroende i omklädningsrummet.

Kollar man på lag som har bytt tränare under här säsongen så har det inte gett önskat effekt. Ta Djurgården som ett bra exempel, dom sparkade tränaren och tog in f.d förbundskaptenen som tränare och ändå har deras kräftgång fortsatt.

Jag tror att det är allmänt försent att byta ut tränaren så här sent in i säsongen, dessutom när tränaren inte har tappat omklädningsrummet.

Så om vi bara ger laget lite mer arbetsro så tror jag att vi får uppleva en bra avslutning på säsongen och sedan är det bara frågan hur långt det räcker….