17 december, 2022

Tuff mental period väntar för många

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Nu har ungefär halva december gått och det stundar snart några härliga dagar med mycket omtanke, kärlek, förväntan och gemenskap över jul och nyårshelgen för väldigt många människor. Det är två helger som kommer direkt efter varandra som många ser fram emot, men det finns säkert lika många om inte fler människor som direkt hatar jul och nyår av mängder med orsaker som vi alla förstår utan att jag behöver gå in på det mera detaljerat…….

Jag personligen står väl någonstans mitt i emellan alltihop, och jag kan erkänna på en gång att jag är väldigt patetiskt när det gäller jul och nyår. Hade jag bara haft någon som hade velat fira jul och nyår med mig och jag hade vetat att den här personen är i samma rum som mig bara för min skull, ja då hade jag nog älskat dom här helgerna, men nu känner jag bara nja inför samma helger… Så patetisk är jag, och ja det är hemskt att säga så men jag erkänner det i alla fall…..

Jag hoppas på två saker den här julen att vi låter våra mobiltelefoner vila ganska mycket under julen och istället umgås med varandra istället. Det är bara så sorgligt att se personer sittandes i soffan helt insnöade i sina mobiler i timtals, jag tappar energi av att se det…. Hur tusan umgicks vi med varandra när inte mobilen var uppfunnen? Jag kan erkänna igen att mobilen är mycket viktig för mig tyvärr för jag tycker att mobiltelefonen är den sämsta uppfinningen som har uppfunnits någonsin, för vi har ju totalt tappat det sociala umgänget helt och hållet i hela samhället…..

Sedan hoppas jag på att julen ska föra vänner och familjer närmare, för vi har en bara en lite tid ihop i livet. Den tiden måste vi lära oss att ta vara på tillsammans tycker jag. Den här hösten har varit en enda stor påminnelse för mig om det tyvärr. Vi måste lära oss att blicka framåt och inte älta för mycket vad som har hänt tidigare för vi vet inte vad som händer i morgon och då kan det vara försent

Denna hösten har gett mig många sorger och besvikelser men den har också gett mig många roliga stunder och utmaningar för framtiden och nya bekantskaper och nya erfarenheter. Det fick jag bara genom för att jag inte stannade upp för länge tidigt i höstas när jag fick en stor besvikelse i livet, jag är stolt över mig själv att jag lyckades att skaka av mig det snabbt för det öppnade nya och intressanta dörrar för mig i livet.