10 december, 2022

Den lastbilen såg jag inte komma….

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Just nu så skulle jag ha varit en bit ut på Östersjön och bara njutit av en 24 timmars kryssning men mitt under derbyt igår mot Mörrum så var det precis som jag blev överkörd av en stor lastbil…… All min energi bara pös ut på några minuter och jag fick världens whiskyröst och hostade i flera minuter tills jag nästan spydde. Då i slutet av andra perioden tog jag beslutet att åka hem från arenan och även ställa in kryssningen i dag tråkigt nog. Visst jag kommer att förlora pengar på det men jag var tvungen att lyssna på kroppens signaler och i dag känner jag att jag gjorde absolut rätt, för jag känner mig absolut inte 100. Jag kan dock inte säga vad det är men det är något som inte stämmer i alla fall…..

En anledning till hur jag mår i dag kan vara att jag har haft sjukt mycket att göra och hålla reda på dom senaste veckorna. Jag har haft mängder med möten med huvudkontoret i Stockholm, möten med arbetsförmedlingen. Jag har skällt ut både habiliteringen och hjälpmedelscentralen för att dom tyckte att det var en bra idé att jag skulle vara utan en elrullstol i 2 veckor i samband med att jag ska få en ny elrullstol, horribelt dåligt tycker jag. Jag fattar inte hur dom tänker och dom fick ge sig med. Och i kommande vecka så ska jag träffa chefen för habiliteringen och försöka att ge min syn på det hela.

Jag håller dessutom på att prova ut en ny hygienstol och det hade gått så mycket bättre om alla så kallade experter hade lyssnat på mig som är expert på min kropp istället för att försöka säga till mig vilka saker som jag behöver ha till hygienstolen. Om jag skulle ha lyssnat på dom så skulle jag haft så mycket bälten å tillbehör is stolen så det hade inte varit lönt för mig och duscha för jag hade inte kommit åt och tvätta kroppen men efter en stund började dom inse vad jag ville ha och vad jag inte ville ha.

Jag bokade kryssningen för att få en bra avslut på några intensiva veckor men kroppen tyckte att de va bättre att va hemma och vila sig tydligen och efter som att kroppen tyckte det så och de väl den bästa återhämtningen.

Om vi går tillbaka till matchen igår så trodde väl 95% av våra fans att vi skulle vinna med väldigt stora siffror men jag hade det på känn att KHK skulle förlora, jag sa det redan till en person i tisdags och tyvärr hade min farhågor rätt, nu såg jag bara första perioden för jag gick undan i andra perioden för att försöka få ordning på mig själv och visst KHK hade väldigt mycket spelövertag men dom skulle göra så förbannat snyggt att spela in pucken till mållinjen innan dom lägger pucken i mål, istället för att skjuta när dom har bra läge, jag förstår inte logiken i det. Och andra sidan gjorde Martin i Mörrums mål gjorde en väldigt bra match, jag vet att han var väldigt laddad inför den här matchen, för att visa KHK att han håller i ettan så även om det tar emot för mig att Mörrum vann så är Martin på något sätt värd den här segern och det är bara att önska att Mörrum får ordning på sin ekonomi så de kan spela säsongen. Säga vad man vill om klubben Mörrum men att klubben har dålig ekonomi är inte spelarnas fel.

Jag backar bandet ett år när klubben Mörrum valde att bojkotta bortamatchen mot KHK så var spelarna irriterade på styrelsen för spelarna ville komma hit och spela matchen och då tycker jag att man kan tycka synd om spelarna den här säsongen men absolut inte tycka synd om själva klubben Mörrum.

Till slut så måste jag ge min chef credit för att hon har tålamod nog för att guida mig rätt…..