25 oktober, 2022

En liten jobbig upptäckt men egenliten inte

Av Håkan Jartelius

God kväll

Det har varit några jobbiga dagar eller rättare sagt veckor för mig nu rent mentalt. Det gick så långt i helgen att jag kände att hjärnan höll på att explodera av allt strul, så jag skrev till en vän och bad om en promenad ganska så omgående. Jag fick till svar ”jo men jag kan gå en kort promenad med dig på tisdag om det är ok?” Jag svarade att om det så skulle bara vara i 5 minuter så skulle det hjälpa mig oerhört mycket.

Nu i eftermiddags blev det en liten promenad och jag bara kände hur sak på sak kom ur munnen på mig och på något sätt så hamnade vi på kyrkogårdens minneslund under promenaden och samtalet, och vi satte oss på bänken i minneslunden och samtalet flöt på bra. Vi pratade om väldigt många saker och jag råkade min faster som tyvärr gick bort för ungefär två månader sedan i förbi farten bara.

Då som en blixt ifrån klar himmel så slog det mig en tanke ”Vänta nu, hennes kvarlevor ligger någonstans i gräsmattan bredvid mig nu” Sedan kom jag på att detta var första gången som jag besökte kyrkogården efter hennes bortgång….. Jag bara kände hur det blev jobbigt inom mig med detsamma, så jag var tvungen att vända mig om så att jag bara såg min vän och hade minneslunden bakom min rygg istället för att inte tappa tråden i vårt fina samtal. Jag fick dessutom fokusera blicken enbart på min vän för att till slut få bort dom jobbiga känslorna inom mig.

Det var ändå ett mycket välbehövligt samtal för mig och jag fick dessutom en pusch för att kunna tänka lite annorlunda. Jag är så otroligt tacksam för den vänskapen som finns mellan oss, den är diamanter värd mig.På fredag så möter KHK Troja/Ljungby på hemmaplan och redan dagen efter så är det dags att skrinna ut på isen igen, den gången nere i Mörrum….. Under det sista inlägget som jag skrev i bloggen så låg KHK under mot Vimmerby med 3-1, dock så vände dom på steken och vann matchen med 6-4.

Tyvärr så har jag inte kunnat eller orkat följa laget den här säsongen på nära håll som jag vill göra på grund av en hel rad omständigheter men sånt är livet ibland.

Tidigare har jag varit med på nästan alla träningar och alla hemmamatcher och en hel del bortamatcher men för ett tag sedan så fick jag förhandla med mig själv om mina prioriteringar i livet ett tag framöver och det mynnade ut i att jag bara kan lägga fokus på matcherna den här säsongen. Det är ett tufft beslut att ta för mig personligen men ändå är det skönt nu när beslutet är taget…….

Tjingeling