7 juni, 2022

Återbesök och intervju

Av Håkan Jartelius

God kväll på er!

Som jag nästan lovade er i helgen så kommer det nu en intervju med en en hockey profil i Sverige och jag tror att jag kommer att överraska dom flesta av mina läsare när jag skriver vem det är lite längre ner i inlägget….

I morgon ska jag röntga foten och träffa min läkare och se om det läker som det ska efter operationen och förhoppningsvis bli av med fanskapet till gips. Så jag ber till dom högre makterna om det nu finns sådana att jag blir gips fri i morgon eftermiddag, annars är nog risken stor att jag hamnar på avdelning 13 i morgon….

Nu ska jag inte hålla er på halster längre utan jag ska avslöja mitt intervjuoffer …..

Jag fick mig en liten pratstund med Fredrik Söderström, expert i Cmore

Fredrik Söderström och Kajsa Kalméus Foto Cmore

Hej Fredrik, hur är det med dig så här off season?

– Det är bra, jag får en lång och skön ledighet, efter en intensiv säsong. Galet mycket resande under slutspelet, så nu håller jag mig hemma, klipper gräset, rensar rabatter och umgås med familj och vänner.

Nu har du gjort en säsong som expert på Cmore, börjar du bli lite varm i kläderna?

– Det var en spännande säsong, i en helt ny roll. Tyckte jag lärde mig massor under året som gick, känner mig mer varm i kläderna nu. Men det får ta sin tid.

Är det extra viktigt att ni som jobbar på Cmore följer med i Silly season eller hur förbereder ni er?


– Det ligger såklart i vårt intresse att ha koll på vad som händer och sker för alla lag och spelare. För mig är rykten mindre intressant, men när någon spelare blir presenterad, går jag in och kollar lite bakgrund och historia, framför allt om det är någon jag har mindre koll på. Försöker även ha viss kontakt med spelare och tränare jag känner, för att hålla mig uppdaterad.

Kommer du att fokusera på Hockeyallsvenskan kommande säsong också?

– Tror inte allt är bestämt för upplägget, men jag gillar verkligen Hockeyallsvenskan. SHL är högsta klass, på många sätt. Att jobba nära HA har sin charm, lite enklare, mer avskalat. Förra säsongen blev det kanske 75/25, vi får se hur det blir kommande säsong.

Vilket är ditt bästa minne från säsongen som var?


– Har många fina minnen från säsongen 21/22, en hel del skoj. Självfallet var finalserien i HA intressant att följa, HV71-Löven. Att sitta i studion med dubbla SHL-matcher var också en angenäm upplevelse. Men även andra matcher, mer i vardagen så att säga. Oavsett om det är i Mora, Tingsryd eller Karlskoga. Tycker vi blir bemötta med den värme jag hade hoppats på, oavsett vilken rink eller arena vi besöker.

Vad gör du nu annars på sommaren?

– Fortsättningen av sommaren blir lugn. Inga större äventyr, hoppas kunna besöka en del trevliga människor runt om i Sverige. Men ärligt talat längtar jag redan efter nästa säsong!

Tack för att du tog dig tid med mig och jag hoppas att du får komma till NKT Arena Karlskrona i jobbet säsongen 23/24

Hoppas KHK lyfter, skulle gärna besöka er igen! Trevlig sommar!