20 april, 2022

22an kommer hem igen

Av Håkan Jartelius

Förra veckan så kom vår Cruseman hem till staun och i eftermiddag så var det dags för nästa publikfavorit och en viktig kugge i Sundlövs lagbygge till nästa säsongs fight om en allsvensk plats. Jag fick en liten pratstund med Alexander Bergström som har nu bestämt sig att NKT Arena Karlskrona kommer att bli hans hemmaarena igen.

Det är en spelare och person som verkligen har ett stort KHK hjärta för under sin tid i KHL och SHL och sitt år nere i Tyskland haft kontakt med bland annat mig för att hålla sig uppdaterad i vad som händer i Karlskrona HK. Jag är så tacksam för att han har kommit hem igen för Alexander är också en bra vän till mig

Välkommen hem till staun och KHK igen!

-_Tusen tack Håkan, detta ska bli oerhört roligt.

Vad gjorde att du återvänder till KHK?

-Jag håller ju på KHK. Att spela för sitt favoritlag är såklart en stor anledning. Jag och familjen har rotat oss i stan så det spelar såklart in också. Att supportrar har varit så fantastiskt välkomnande har en stor del i det här, att få spela för människor där man känner en oerhört glädje och stolthet att representera dom på isen är en ynnest.


Filip Cruseman återvände till KHK förra veckan, vad det en bidragande anledning till att du med återvänder just nu?

-Jag är väldigt glad att Filip har signat. Jag hade signat ändå men att en av mina närmaste vänner och framförallt en riktigt vass spelare väljer att signa med khk är jag glad för och det är en styrkedemonstration från föreningens sida.

Vad det ett svårt beslut?


– Inte detta året.


Vad minns du bäst från din förra sejour här?

2015-03-10

Vad har du blivit bättre på som hockeyspelare efter du lämnade KHK?

-Det är klart att jag har dragit några lärdomar under dom senaste åren. Jag tycker själv att jag har en kallare skalle nu än senast.

Vad anser du KHK som klubb behöver fokusera på för att nå Hockeyallsvenskan igen?

-Jag tror att rock n roll stämpeln måste upp igen. Ska ett lag gå upp så måste det satsas, supportrar måste dra med sin kompis, volontärer måste fortsätta slita vid matcherna, sponsorer måste vara med på tåget, spelarna måste göra allt i sin makt för att komma ihop som ett lag och kriga för varandra och hela staden.
Det är såklart fler här som gör ett oerhört viktigt jobb för khk, vi, alla tillsammans kan göra skillnad.

Kommer du att välja spela i tröja #22 igen?

-Om jag själv får välja.


Vad vill du hälsa till fansen på läktaren?

Tack så mycket!