7 april, 2022

Veckan som bara går fel för mig

Av Håkan Jartelius

God morgon!

Ibland undrar jag om det är någon där uppe ändå enbart för att jävlas med mig….. Det är inte mycket som har gått rätt för mig under den här veckan. Det började i måndags med att jag åkte till kommunen för att försöka att ta reda på hur det går med min ansökan om tillfälligt fler assistanstimmar efter min operation. Jag fick tag på rätt handläggare och tänkte att nu kan jag i alla fall få en hint om hur många timmar jag får, så jag kan åka hem och planera ett nytt schema för mina assistenter i god tid. Jo tjena du, det kan jag ju drömma om. Handläggaren sa att hon har 3 månader på sig att ta ett beslut i frågan. Det är ju helt sinnessjukt. Jag kan ju inte säga till mina assistenter att ni kan jobba då och då men jag vet inte förrän om två månader isch om ni får betalt eller inte. Vad har jag för nyttja av ett beslut om timmar två eller en månader efter att jag behövde dom?? Jag kan ju säga er att jag fick verkligen hålla mig i schack när jag hörde det för att jag inte skulle säga något olämpligt….

Lite positivt i allt elände så har jag fått reda på att jag får min nya lägenhet en månad tidigare än planerat, jättebra tycker jag. Jag tänkte också att nu kan jag lägga lite energi på lägenheten istället för på kommunen. Så jag åkte upp till IKEA för att beställa soffan och matbordet som jag redan kollat ut…. Jo tjena du, både soffan och bordet är slut och dom vet inte när dom får in det i Kalmar igen och det går inte att beställa hem det heller från andra IKEA varuhus heller på grund av IKEAs system att man bara kan beställa hem varor från närmsta IKEA varuhus.

Saker och ting är på väg att falla på plats i KHK men det är inte 100 % klart än, vilket gör att klubben inte kan gå ut med något. Jag personligen tycker att klubben gör helt rätt i det så slipper man en massa spekulationer och att folk drar egna slutsatser genom att läsa mellan raderna som inte finns