31 mars, 2022

Lite funderingar som inte har några svar…

Av Håkan Jartelius

God morgon

Ja så tog KHK:s säsong i lördags när Vimmerby HC var så ofina nog att förstöra festen i NKT Arena efter att ha vunnit matchserien med 2-1. Den stora frågan som nästan alla ställde sig i Hockey-Sverige innan och under och efter serien var, varför valde KHK Vimmerby? Ett lag som jag tycker att KHK har haft erkänt svårt för under säsongen men visserligen vunnit dom flesta matcherna. Det fanns ju lättare lag på pappret kvar att välja när det blev KHK:s tur att välja motståndare. Jag måste erkänna att jag blev kraftigt förvånad över valet men lagkaptenen i KHK Mikael Roslunds svar till massmedia efter uttåget om det verkligen var rätt beslut att välja Vimmerby är klockrent…… Nu valde vi Vimmerby, så är det bara sa han till Blekingesporten, det svaret visar bara att han har den rätta materialet i sig för att vara lagkapten. Utåt så måste man ALLTID hålla ihop som ett lag och alla eventuella oenigheter får man ta internt. Nu säger jag ABSOLUT inte att det var några oenigheter i att välja Vimmerby så alla fans till KHK behöver inte brusa upp igen 🙂 Jag menar bara att man håller ihop som ett lag utåt sett i alla väder, det är därför jag gillar lagsport så mycket.

Nu är ju Eric Karlsson ifrågasatt som tränare för klubben bland många personer efter uttåget. Jag själv väljer att inte uttala mig i denna frågan alls offentligt för jag vet att det finns mer kunnigt folk som kan avgöra den frågan mycket bättre än mig, och vet ni en sak dom personer har dessutom något att säga till om det och det har inte vi andra….. Så jag lutar mig bara bakåt och bara inväntar framtiden och sedan är det bara att utgå efter den.

Ett tag så tänkte jag att jag skulle följa det nya lagbygget väldigt ingående här på bloggen och kanske hinta om någon spelare som var på ingång. Sedan kom jag på att det inte kommer att bli många om något 12 månaders kontrakt i KHK för att klubben ligger i ettan och kan inte klubben gå ut med något i vår eller tidigt på sommaren så där försvann mitt fina upplägg redan innan jag kunde sjösätta den. Den enda som är klar för nästa säsong redan är vår Kapten.

Jag ska komma på något annat upplägg som kommer att göra bloggen intressant att läsa även under silly season. Dock så ska jag genomgå en operation i slutet av april som kanske tvingar bloggen att göra ett uppehåll på ett par veckor i värsta fall….