23 mars, 2022

Farhågorna var rätt

Av Håkan Jartelius

God förmiddag

Ända sedan Eric Karlsson sa ordet Vimmerby i kvartsfinal lottningen i söndags så har jag haft dåliga vibbar inför kvartsfinalen och som jag sa till media i Vimmerby så var jag riktigt orolig för första ronden uppe i Vimmerby igår. Tyvärr så hade min magkänsla rätt…

Visserligen så tog khk ledningen med 1-0 en bit in i första perioden och just då så såg det lovande ut. Matchbilden ändrades tyvärr totalt efter målet, det var som våra spelare blev ängsliga och fick panik och tänkte oj nu måste vi försvara ledningen, istället för JA nu går vi för att utöka ledningen

Vad som hände i tredje perioden har jag svårt för att fatta… Okej när Vimmerby gör 4-1 att man börjar fokusera mer på rond 2 på fredag men att vika ner sig totalt som man gjorde i 3e perioden finns inte min ordlista …

Även om matchen är förlorad så måste man börja markera att det kommer att göra ont när Vimmerby kommer till NKT Arena, man måste börja smälla på sina motståndare överallt på isen, det finns bara en sak som man ska tänka på i det läget och att inte dra på sig ett matchstraff, allt annat ska vara okej.

Ska jag vara ärlig så åkte hem vid ställningen 7-1 för jag var så himla irriterad över att ingenting hände och jag kan bara tycka synd om alla KHKs fans som hade åkt upp till Vimmerby

Med det här sagt så ska vi inte lägga oss ner och dö. Det är en ny match med nya förutsättningar på fredag och jag vet att starka hemma så nu fyller vi hallen på fredag för det är långt ifrån över. Det positiva med förlusten igår är att vi får titta på hockey på lördag också 😃

Det börjar ljusna lite i mitt liv nu, i måndags så lyckades jag få till en lösning på operationsdagen, det är en en lösning som jag känner mig helt trygg och bekväm med så det känns himla bra ….