10 februari, 2022

Torsdagstankar

Av Håkan Jartelius

Go kväll,

Hoppas att ni har det bra där ute i vårmörkret eller vintermörkret om ni vill det, jag vill börja med att skriva det här att jag har beslutat mig för att ta bort möjligheten för att lämna kommentarer här på bloggen för av någon anledning så hade jag tusen skräpkommentarer här på bloggen. Jag tog det beslutet för att spara utrymme på bloggen och vem orkar sitta och radera alla kommentarer som inte är mänskliga, som inte en person har skrivit. Så om ni vill kommentera min blogg så gör det under inlägget på Facebook istället.

I helgen som gick var det en som rekommenderade mig att jag skulle skriva ner tre positiva saker som har hänt mig varje dag för att jag skulle må bättre, jag gick och köpte mig ett block och tänkte det här blocket ska jag använda till det ändamålet men jag tog det ett steg längre, jag har börjat skriva dagboksanteckningar istället och även positiva saker. Jag är väldigt öppen i min blogg men det finns saker som jag absolut inte kan skriva här i bloggen av personliga skäl och då menar jag mig och personer i min omgivning och det blocket kommer jag att vakta med mitt liv, ska jag göra någon resa så tar jag med mig blocket om det så är över dan för att det kommer säkert va innehåll som är olämpligt för andra ögon så återigen så kommer jag att vakta det med ak5or om det så behövs. Dock måste jag säga att det är ganska befriande att skriva av sig lite och då spara jag pengar i och med att jag slipper gå till en psykolog för att prata ut, jag behöver bara köpa ett block för cirka femtio kronor (jag skojar bara). Psykologer är bra för dom som behöver respons så det säger jag ingenting om, för jag har märkt på dom här fyra dagarna som jag har skrivit dagbok, så har jag mått betydligt bättre, jag har blivit av med oket på mina axlar men om jag behöver har en psykolog i framtiden, det låter jag vara osagt.

För första gången på länge så ska jag inte gå in så mycket på ishockeyn i min blogg och det är av en anledning, jag är så trött på att läsa efter en förlust att inte grabbarna inte ens är värda att spela i division två eller tre men om laget skulle vinna matchen efter så är dom helt plötsligt världsmästare och kan gå upp i SHL med detsamma, det finns ingen balans mellan inläggen och det är det som jag har tröttnat på.

Det är så skönt att man har vart inblandad i lagsport i hela livet så man inte behöver vara orolig med detsamma efter en storförlust samtidigt som att man inte svävar iväg efter en storseger, det gäller att stå med båda benen på jorden oavsett resultat. Det är resultatet efter hela säsongen som gäller i slutändan, punkt slut.

På lördag är det dags för en ny kamp i kusinkampen och jag hoppas att jag går vinnare ur den för nu börjar kusinen där uppe i dom småländska skogarna bli väldigt typig, det hade varit så gott och täppa igen munnen på henne, i alla fall för ett par veckor för det återstår en deltävling efter helgen i den här mycket viktiga kampen, tyvärr spela den sista deltävlingen uppe i Småland och typiskt då på min födelsedag.

Nästa vecka så hoppas jag på att få ett svar i en mycket viktig fråga….. Det står att läsa mer om det här i min dagbok än så länge men jag hoppas att jag kan säga sweat eller jubla ut det när jag får svaret…