23 januari, 2022

Tuffa tider

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

Just nu är jag inne i en period av tuffa tider i mitt liv med innehåll av både märkliga och rent mentalt jobbiga saker blandat med lite positiva saker och det är tur det. Dock är det inte läge att jävlas med mig i dessa tider och den senaste veckan har bara varit märklig för mig. Då är det skönt att få reda på att finns folk där ute som backar upp mig till 100% så att jag slipper ta hela kampen själv och det känns också skönt att det finns folk som ställer sig bakom mig och tycker också att en del saker är väldigt märkliga och visar sin stöttning för mig, det är av sådana saker som man blir varm inombords av.

Nästa vecka eller kommande vecka kommer att vara mentalt jobbig för mig och lugna er, jag ska berätta varför. På fredag ska jag till ortopeden och få domen varför jag har så ont i min fot som jag har opererat fem gånger om jag räknar rätt och jag har fortfarande mycket smärtor till och från. I vardagen går det väl bra att leva med smärtorna men ibland hugger det till i foten så man tror att hela foten har gått av och det är mentalt jobbigt att ha det så hela tiden. Jag har 19 skruvar i foten efter alla dom här operationerna så frågan är om det går att göra något mer i foten utan att göra det ännu värre men jag sa till min läkare att vi måste hitta något fel varför det gör så ont för jag orkar inte leva med knivhuggen i foten längre. Det har gått så långt att jag till och med sa till min läkare att om du inte hittar några fel på röntgenbilderna från röntgen så får vi nog börja fundera på att amputera foten. Meningen med den första fotoperation var att jag skulle kunna belasta foten utan att ha svinont men den operationen misslyckades av någon anledning, jag hade fortfarande lika ont i fot och vi testade en ny operation och det blev samma sak och sen rullade det vidare så.

Här måste jag vara väldigt noga med att jag inte anklagar min läkare för att ha misslyckat med operationerna för att han är en väldigt bra läkare och har gått igenom operationerna innan och utan både innan och efter operationerna så jag har förstått in i minsta detalj vad han har gjort med foten, utan det är min kropp som vägrar att gå med på att foten ska bli bra och om man inte kan belasta foten utan smärta efter fem operationer och om vi inte hittar några fel på foten i nuläget så tycker jag att det är lika bra att ta bort foten och sätta dit en protes istället så jag kan börja belasta min egen kropp igen för det skulle underlätta i vardagen även om jag inte använder min kropp fullt ut. Ja jag vet vet att man kan få fantomsmärtor men jag anser om min fot är borta så vet jag ju varför jag har ont och då kan jag ju koppla bort dom signalerna på ett annat sätt lite lättare förhoppningsvis.

För att jag ska hålla mina nerver i styr och hålla mig lugn har jag fått kalla in experthjälp ifrån Kalmar på fredag för att hålla mig i skinnet och det är jag evigt tacksam för att jag får den hjälpen, det är guld värt eller diamant värt förresten.

Och jag har försökt att ignorera dig totalt
Även om jag vet du är unik

Är det det här du kallar kärlek?
Vill jag inte längre va med
Är det det här du kallar känslor?
Är det inte någon idé

Det här är några rader ifrån låten ”E’ de’ det här du kallar kärlek” och det är väl lite så jag känner för tillfället. Man kan inte styra sina känslor och man kan inte göra något åt dom heller, vänta lite Håkan, det här blev upprepning men så är mitt liv likt moment 22 i hela min vardag, men jag får väl se det ifrån den positiva sidan att det finns någon därute som jag håller mycket av….

KHK är i skrivande stund på väg i bussen upp till Skövde för att försöka hämta hem tre nya friska poäng. Matchen i fredags vad det va, var den första matchen på drygt två veckor och jag var väl lite orolig för att de skulle vara lite ringrostiga pga av smitta i andra lag. Laget överraskade dock positivt på mig och spelade riktigt bra i matchen mot Hanviken och det är bara hoppas på att det håller i sig i matchen i eftermiddag om nu matchen nu blir av och inte blir som matchen mellan Färjestad och Oskarshamn som fick ställas in en timme innan matchen skulle spelas på grund av Corona.

Auf Widerschen