8 januari, 2022

Utlånad till Kumla HC

Av Håkan Jartelius

God dag!

Under matchen mot Dalen i onsdags så ringde min telefon och eftersom det var bortamatch och jag kollade på matchen på nätet så svarade jag. Det var materialförvaltaren i Kumla HC som jag känner mycket väl som ringde, och eftersom Kumla spelar nere i Kallinge och vi (KHK) skulle ha spelat uppe i Väsby på söndag, så hade jag lovat att jag skulle komma ner till Kallinge och kolla på deras match. Jag svarade Håkan mitt under matchen 🙂 Och i andra änden av telefonlinjen uppe i Kumla så frågade han mig, Skulle du komma ner till Kallinge på söndag och kolla på oss? Ja det har jag sagt till dig ju….. Nu är det så här att vi är ont om ledare på söndag, skulle du vilja hjälpa till under matchen? Jag blir först lite ställd men säger sen självklart så jag hjälper till med det kan jag bidra med…. Så nu helt plötsligt ska jag tillhöra Kumla HC för en dag. Det ska bli spännande att testa mina vingar utanför Karlskrona HK…

KHK spelade hemma mot Nybro igår, ett Nybro som i princip har gått fram som en ångvält i Allettan hittills och samtidigt som vi saknade bland annat 3 backar, jag tänkte för mig själv innan matchen, Jissies hur ska det här sluta men å andra sidan är ingenting omöjligt och det står 0-0 på tavlan när matchen börjar. Å vilken match vi går ut och gör, vi vinner med 4-1 och det var verkligen 4 klassmål som vi gjorde dessutom. Jag kan skriva spaltmeter efter spaltmeter om hur bra vi spelade men jag nöjer mig med att skriva att vi gjorde säsongens klart bästa laginsats, hittar vi det spelet i varje match som är kvar, ja då blir vi väldigt svårstoppade kan jag ju säga er…..

Laget skulle ha suttit på bussen till Stockholm just nu för att möta Väsby i morgon men den resan och matchen blev uppskjuten på grund av att Corona har letat sig in i Väsbys trupp. Så istället en Stockholmshelg så blev det en ledig helg för grabbarna medans jag får ta på mig en Kumla dress….

Trevlig helg på er