1 januari, 2022

Då lägger vi 2021 till handlingarna

Av Håkan Jartelius

God middag på er

Hoppas att ni hade en skön och trevlig avslutning på 2021 vad ni än gjorde. Så nu när dimman från nyårsafton börjar att skingra sig (vädermässigt och från fyrverkerierna) och min spotify spelar låten ”Sång till friheten” så ska jag försöka sammanfatta mitt 2021 i text. Det är faktiskt lite passande att just den låten började att spelas i mina högtalare när jag började med inledningen på detta inlägg, för det är nästan som den låten påminner mig om dom bra tillfällena som jag hade under det gånga året som för övrigt satte mig på hårda prövningar under hela sitt liv. Jag kan dock säga att jag var långt ifrån ensam om att utsättas för 2021:s hårda sätt att tala om för oss att livet är inte en dans på rosor alltid, så jag vill ge en eloge till alla oss som tog oss genom det tuffa året och besegrade 2021 till slut. Nu ligger det bakom oss och vi kan bara blicka framåt och hoppas på det bästa.

Nu kan jag ju inte skriva hur 2021 var för alla utan från och med härifrån i inlägget så kommer det enbart handla om hur jag upplevde det gånga året och det kommer att vara mina personliga åsikter och tankar. Det kan ju vara så att andra personer som upplevde samma sak som mig är av en helt annan åsikt, så är alla mina följare medvetna om det nu? 🙂

Det året som gick i graven för endast några timmar sedan, upplevde jag som en otrolig mentalt tuff berg och dalbana. Det var många gånger som jag bara ville stanna upp mitt i det jag gjorde och bara säga nej nu ger jag fan i allting och bara försvinna i väg. Jag tänker bespara både er och mig att inte skriva ut mängder av exempel på alla saker som var jobbiga att uppleva, förresten jag kommer inte skriva ut någonting alls. Jag har sett personer i min omgivning förändras från det positiva till det negativa, jag tror ju absolut att det är alldeles omedvetet naturligtvis. Självklart så har jag upplevt precis tvärtom med.

Hade jag skrivit den här ”krönikan” för några år sedan så hade jag lagt mycket mer energi på det negativa som har hänt mig under året men nu gör jag inte det utan väljer att lägga all energi på det positiva som har hänt istället.

Jag är otroligt tacksam över att det finns personer i min omgivning som har sett hur jag mått stundtals och nästan fångat upp mig, och det är personer som har stått mig nära en längre tid men jag vete tusan om vi inte har kommit varandra ännu närmare under 2021. Utan er så hade det förra året varit betydligt svårare att övervinna.

En vacker sommarkvällSedan har hockeyn fått en större roll i mitt liv och gett mig mer energi förra året än vad hockeyn har kunnat ge mig tidigare och att det har blivit så beror på väldigt många pusselbitar, och likt det negativa längre upp i detta inlägg så tänker jag inte tröttna ut er genom att skriva om alla pusselbitar. Jag kan däremot skriva att jag är otroligt tacksam för att jag får vara en del av Karlskrona HK:s A-lag och det är alla spelare och ledares förtjänst att jag är en liten liten pusselbit i det lagbygget. Det har även gett ringar på vattnet kan man säga men mer om det i ett senare inlägg nu i januari.

Vi tackar för stödet


Spolar vi tillbaka tiden drygt 6 månader så fick jag möjlighet att göra två helt underbara kryssningar inom Sverige och här måste jag berömma dom personerna som åkte med i mitt sällskap, utan er så hade jag inte kryssningarna varit lika lyckade och gett mig den energin som jag så väl behöver få. Jag har försökt att rangordna dom kryssningarna men jag har kommit fram till att det är helt omöjligt att göra det. Kryssningarna var helt strålande underbara båda två på olika sätt. Kommer jag att få möjligheten att få åka med samma ”besättning” igen så skulle jag göra det utan att blinka, hur det nu ska gå till när jag åkte med två olika ”besättningar”….. Hmm den nöten blir svår att knäcka 🙂 men ni förstår poängen!

Kryssning No.1
Kryssning No. 2Ja just det låten ”Sång till frihet” vill jag tillägna er som stöttar mig i livet……..

Ha nu ett gott 2022 🙂