26 november, 2021

Märklig avslutning på grundserien

Av Håkan Jartelius

God fredagskväll,

Jag har precis sett Kristianstad-HV, det var första matchen jag såg med Kristianstad för säsongen om man räknar bort våran träningsmatch mot dom. Jag visste om att Kristianstad hade en formtopp men att dom skulle rå HV och ta tre poäng i kväll överraskade mig väldigt mycket, det var en enorm laginsats så jag får gratulera Granh till vinsten.

Om vi spolar tillbaka till onsdagskvällen så spelade vi sista matchen i grundserien och det var en mycket märklig avslutning på många sätt och vis, vi gick upp till en 4-1 ledning och tappade till 4-4 och där efter gjorde vi tre snabba mål och jag tycker att det var en sömnig match, speciellt efter vi gjorde 4-1 målet, då verkade som att alla ville göra mål och ingen brydde sig om försvaret, jag sa till min assistent vid ställningen 4-4 att det är roligare att kolla på dom andra resultaten i serien som även dom var mycket märkliga. Mörrum bland annat, ledde med 4-1, dom hade Allettanplatsen som i en liten ask men av någon märkligt vis lyckades Kalmar vända till 7-4 och skickade ner Mörrum till fortsättningsserien. I och med det resultatet räckte det bara med oavgjort för Kallinge hemma mot Nybro men Nybro vann med 2-1 och i och med det resultatet missade även dom Allettan och Dalen tog sista platsen till Allettan genom att vinna borta mot Vimmerby, det var ett resultat jag inte väntade mig innan matchen. Kalmar, Vimmerby och Karlskrona slutade alla på samma poäng och Kalmar vann serien på bättre målskillnad gentemot Vimmerby och Karlskrona.

Nu är det uppehåll i en och en halv vecka till nästa söndag då vi tar emot Väsby hemma, ett Väsby som väcker en del känslor ibland Karlskronapubliken då Väsby fick våran plats i Hockeyallsvenskan och nu får vi äntligen göra upp på isen om vem som verkligen är bäst.

Jag blev lite förbryllad när jag läste matchreferatet på KHK’s hemsida, halva referatet handlade om midsommarafton. Jag tycker att på en officiell hemsida för en klubb ska man hålla sig på en bra nivå och inte håna andra klubbar, jag förstår att man har lagt ut att någon supporter skrivit referatet eftersom att man inte hinner med det själv men då måste man ha någon som läser igenom texten innan man publicerar texten. Ett matchreferat som handlar om midsommar hör inte hemma och hen som skrev matchreferatet skrev att det var allmänt känt vad ljudfilen handlade om, men jag som är väldigt insatt i hockeyn har inte hört ljudfilen och vet då inte om kopplingarna till midsommar, jag menar om inte jag har har hört ljudfilen så är det säkert väldigt många som inte har hört ljudfilen och jag med dom har inte en susning om midsommarkopplingen men det är bara min åsikt och eftersom att det ligger ute så måste klubben ha godkänt det men jag gillar inte att man sjunker ned till samma nivå som Halmstad verkar ha gjort.

Det var även en märklig match för mig personligen för jag kunde inte fokusera på matchen helt utan mina personliga problem var med i tankeverksamheten och det är absolut inte bra, jag måste hitta ett sätt att koppla bort mina egna problem när jag är i arenan. Det gjorde inte saken bättre att min hjärna fastnade totalt på en kommentar som jag hörde och totalt försökte sönderanalyserade den kommentaren utan att komma fram till innebörden av den, den kommentaren dyker upp i min hjärna än i dag lite då och då och spelar mig ett kraftigt spratt. Jag trodde att jag hade kommit över det stadiet i livet men jag fick ett tydligt bevis på att så är inte fallet, så det är bara för att sätta mig vid det psykiska ritbordet igen och försöka att komma på anledningen till varför jag har fallit tillbaka i min utveckling och försöka att jobba mig framåt i utvecklingen igen……