21 november, 2021

Tufft beslut och matchen blir av

Av Håkan Jartelius

God dag!

Det var ett tag sen jag skrev i dig bloggen och under den tiden har det hänt en del saker både inom ishockeyn och inom privatlivet, KHK har blivit klara för Allettan och är med i racet i sista omgången av grundserien om att få flera hemmamatcher i Allettan, just nu ligger vi trea i tabellen (tror jag) och om vi hamnar bland topp tre så får vi flera hemmamatcher än bortamatcher i Allettan så det är en ganska viktig match för oss nu på onsdag hemma mot Halmstad och det är väl det Halmstad med har kommit på eftersom att dom har gjort en kovändning och ska komma hit och spela matchen istället för att vara hemma och sura för även om dom inte blir drabbade så mycket av en 5-0 förlust mot oss så är det flera andra lag som är beroende av hur det går i matchen mellan KHK och Halmstad så den här gången är det inte bara KHK som bli offer om Halmstad inte skulle komma och det tror jag inte att Halmstad vågar ge sig in på att flera andra lag skulle bli drabbade för jag tror att straffet ifrån Förbundet skulle bli helt annorlunda, jag skulle gissa på böter och kanske utsparkade ifrån Hockeyettan.

Hade förbundet bara dömt 5-0 till oss så hade flera andra lag också reagerat över det horribla beslutet för att Halmstad kommer billigt undan. Hade Halmstad nu inte kommit så hade nog Förbundet varit tvunget att ta i med hårdhandskarna för att statuera ett exempel.

Nu är det bara ren otur att vi har en rena rama sjukstuga i truppen men om man åker upp till Jönköping och slår Dalen med ungefär åtta spelare borta så tror jag inte Halmstad ska känna sig säker på en seger heller för nu har vi återigen bevisat att allt kan hända i sportens värld.

Om vi kollar till mitt privatliv så har jag under veckan varit tvungen att tagit ett mycket dystert beslut som tog emot väldigt mycket och ta, för hur jag än vrider och vänder på alla möjliga på alla vinklar så såg jag inga andra utvägar att ställa in min resa till Florida och Karibien nästa år, jag har inte velat skriva om det innan alla inblandade har blivit informerade men nu är alla inblandade informerade så nu kan jag gå ut med det på bloggen. Beslutet grundade sig enbart på ekonomiska skäl. Hur man än ser på beslutet så tar jag det som ett tecken på att man har mognat med åren för om man kollar till mina utgifter till 2022 så förstår vem som helst utom dom som är med i lyxfällan att man inte kan ut och flänga till andra sidan jorden om inte ekonomin tillåter det, hur mycket jag än vill och önskar det.

Jag har mått väldigt dåligt av att behöva ta det här beslutet men jag måste blicka framåt mot eventuella nya annorlunda äventyr, man ska inte gråta över spilld mjölk, så det är väl lika bra att lyda ordspråket.

KHK spelade igår i Jönköping i HV71’s hemmaarena och jag funderade länge och väl ifall jag skulle åka upp och kolla på matchen och skriva på Facebook att nu är man tillbaka där vi hör hemma i SHL, nej jag menar i Hockeyallsvenskan, man är så van att HV spelar i SHL så det kom bara av farten. Men tillslut tog jag mitt förnuft till fånga och inte åkte upp bara för att lägga ut ett klatschigt inlägg på Facebook, men eftersom att jag kände att jag behövde göra något annorlunda så sa jag till min assistent som jobbade under gårdagen att assisten får ta min bil och köra och jag får bara åka med och lustigt nog så hamnade vi på IKEA i Kalmar men då fattade jag ett blixtsnabbt beslut för jag kom på en möjlighet att få umgås med min kusin innan hon flyttar till en annan lägenhet som jag inte riktigt kommer upp i och varför hon flyttar till en sån lägenhet är en annan historia om inte hör hemma här i bloggen. Det slutade med att jag fick nyckeln till lägenheten så jag kunde åka hem till henne och förbereda en överraskning tills hon kom hem samtidigt som jag följde KHK’s match via aviseringar på mobilen. Jag förvarnade assistenten om jag helt plötsligt skulle kunna börja svära så skulle det bara vara angående matchen och inte på grund av assistenten så att assistenten inte skulle börja kolla lustigt på mig. Det påminner mig om när jag förvarnade en annan assistent för några år sedan när jag skulle operera mig om jag helt plötsligt skulle börja prata i tungor så beror det bara på narkosen och att det inte var jag som talade så man inte skulle skulle få någon anmälan i efterhand på sig. Det gäller att förbereda sig på allt möjligt och köra med öppna kort har jag lärt mig med åren.

Det blev en trevlig kväll i Småland med underbart sällskap trots att jag inte åkte till Jönköping men jag höll mig i samma landskap som laget i alla fall 🙂