20 oktober, 2021

Skjut mig

Av Håkan Jartelius

God Kväll

Här sitter jag bakom skärmen och försöker att skriva ett inlägg med världens nackspärr, jag får se hur det går…… Spärren satte sig på nacken vid klockan 06:30 i morse när jag bara skulle flytta huvudet någon centimeter på kudden, det sa bara pang och det kändes som jag fick en stor morakniv i sidan på nacken och det tog säkert 5 minuter innan jag ens kunde röra mig igen och rörde jag mig efter dom 5 minuterna så var det allt annat än smärtfritt kan jag ju meddela er sen tog det ytterligare en stund innan jag fick tillräckligt med luft så jag kunde kalla till mig min assistent och när jag väl hade fått assistenten att komma till mig så gjorde så ont att det bara gick att peka på nacken och hoppas att han skulle förstå vad de var. Som ni kanske kan förstå så tog det ytterligare en stund innan jag kunde förmedla vad det var, och vid det laget så hade jag så ont igen att jag bara vill ligga o vrida mig av smärta men det gick inte för då gjorde det ju ändå ondare så jag fick ta tag i min extra kudde och bara krama den hårt bara för att försöka leda smärtan vidare. Jag tänkte att här blir jag ju sängliggande i några dagar för att jag vågade inte ens tänka på hur ont det skulle göra att bara lägga sig på rygg men efter tjugo minuter så var det dags för mig att samla mod och lägga mig på rygg, medans assistenten försökte vända mig så försiktigt som möjligt så försökte jag bara fokusera på att hålla nacken stilla, det gick över förväntan dock visste jag att jag behövde gå upp.

Jag ville inte gå upp men jag var tvungen att gå upp för att klockan 9:00 skulle jag vara på ett möte hos min vän och KHK’s ordförande (Det vara inte ett hockeyrelaterat möte ifrån början). Mötet handlade om den här bloggen men som läget är nu i våran hockeyvärld så kom vi lik förbannat in på ishockeyn ändå, mötet handlade mest om hur jag skulle kunna utveckla bloggen mer. Nej nu har jag tappat tråden helt, skärp dig, spola tillbaka några timmar och tillbaka till ämnet igen, när jag låg i sängen på rygg så tänkte jag hur i själva fan ska jag komma upp från sängen, jag prövade att vända huvudet lite till vänster, det gick efter omständigheterna bra så prövade jag att vrida huvudet till höger, jag kan ju säga att det kom inte många millimeter till höger innan det tog tvärstopp och det gjorde förbannat ont. Då kom jag på att jag har en nackkrage så jag sa till assistenten att sätt på mig den, sedan låg jag kvar i sängen några minuter och försökte komma i trans eller hur man ska säga, jag försökte att koppla bort smärtan i nacken. Jag kom på, om jag började andas lugnt och stilla och börja tänka, (nu ska jag avslöja mig lite här) jag började att tänka på Jessica Almenäs, jag började min meditation och efter några minuter så var smärtan i nacken i nacken överkomlig så jag sa till min assistent att försöka sätta mig i rullstolen utan att prata för mycket med mig för om han började prata för mycket med mig så skulle jag försvinna ur min bubbla. Jag lyckades att bibehålla min bubbla under förflyttningen men sedan fick jag göra ett uppehåll igen och bli lugn igen. Nu kom nästa problem att ta på mig tröjan över huvudet, jag vet inte hur jag fick på mig den men efter ett tag så var tröjan bara på mig.

När jag satt där i min rullstol i nackkragen så såg jag ut som grannen i Beck, det fattades bara en stänkare i min hand och tro mig, skulle jag inte iväg på mötet så hade jag tagit mig en stänkare direkt på morgonkvisten, jag fick ta till det näst bästa nämligen liniment, jag strök på ett lager liniment, sedan satte jag på mig nackkragen igen. I vanliga fall när man bara har lite ont någonstans och dra på liniment så börjar det brännas där man har dragit linimentet nästan omgående men nu märkte jag ingenting, då visste jag att jag hade rejält ont.

Mötet rullade på utan några större problem men vägen dit var det si och så med, jag var tvungen att köra över järnvägen två gånger och varje gång jag var på järnvägsövergången så fick jag dra en ramsa och vad ramsan innehöll överlämnar jag till er läsare.

Efter mötet åkte jag till Maxi och köpte mig en fralla och där bestämde jag mig för att åka hem direkt utan att passera arenan för om jag skulle åka till en kall miljö med min underbara nackspärr så skulle jag inte sitta uppe länge till, när jag kom hem så letade jag upp min vetekudde och varvade värme med massage under flera timmar. Just nu så försöker jag att lösa så att jag får en behandling på nacken i morgon men det ser ljust ut på den fronten, så jag får väl ta på mig nackkragen igen och leva mig in i karaktären som grannen i Beck har på riktigt.

Jag ska bara fatta mig lite kort angående pajasaffären i Hockeyettan, Riksidrottsförbundet har gått ut och sagt att Karlskrona HK och Boden har rätten på sin sida och att det är upp till Ishockeyförbundet att se till att matcherna börjar flyta på igen men jag är för gammal i gamet för att ropa hej, jag ger mig fan på att Ishockeyförbundet och Hockeyettan hittar något litet kryphål i alla stadgar som är emot KHK och Boden. Det ser inte ut att bli någon match för KHK hemma på söndag mot Dalen och så länge jag inte ser någonting annat svart på vitt som säger annorlunda så har jag samma inställning tyvärr, undra länge hur länge den här pajasaffären ska få fortlöpa.

Nu ska jag göra som jag har blivit ordinerad, nu ska jag ta mig en Jäger, tjo och tjim.