14 oktober, 2021

Laget behöver ha stöd i Soft Center Arena

Av Håkan Jartelius

God förmiddag

Det var en mycket turbulent dag igår, först skulle det inte bli derby sen skulle de bli derby sen skulle de inte bli derby sen skulle vi ha ett formellt nedsläpp och sen inget alls. Det slutade med att supporterklubben drog ihop ett gäng och trotsade allt och gick upp och ställde sig på ståplats och trummade och förde liv som om det skulle va match. Jag såg på sociala medier att det var många som tyckte att det var dålig information om vad som gällde men till KHKs försvar så var det väldigt svårt för dom att hänga med på allt turer för dom med, så klubben gjorde så gott dom kunde, eftersom att klubben fick ny information hela dagen så florerade massa information på deras sociala kanaler, om man inte hade mobilen i handen hela tiden så var det omöjligt att hänga med. Klubben kunde ha haft lite is i magen med att ge ut lite information tills man hade mera på benen samtidigt som klubben vill delge er all information som kommer så blir resultatet ganska rörigt.

Det hände igår måste vara historiskt om man bortser ifrån Bodens märkliga söndag, jag har aldrig varit med om något liknande i mitt liv och det ska bli roligt att se vilka påföljder det blir, som det ser ut idag så i det här fallet i Södra serien så ska KHK vinna på WO och slutresultatet bli 5-0 och Mörrum ska uteslutas ifrån Ettan men som vi alla vet så kommer det inte hända. Ända sedan KHK gick upp i SHL har klubben blivit motarbetad av flera olika organisationer eller förbund, det började med att KHK och Karlskrona kommun var tvungna att bygga ut arenan för att få spela i SHL (Mora IK struntade fullständigt i dom kraven och fick ändå spela i SHL) säsongen efter KHK hade byggt ut arenan så tog man bort arenakravet helt och hållet och en klubb som IK Oskarshamn jublade åt när dom gick upp i SHL. Att vi ramlade ur SHL säger jag ingenting om för det var på ett sportsligt sätt, att vi hade spelare i det laget som åkte ur SHL som åkte omkring och bara tänkte på sig själva och inte på klubbens bästa är en helt annan sak. Väl i Hockeyallsvenskan så tog det en säsong eller två beroende på hur man ser på det innan förbundet hittade ett kryphål i reglementet att slänga ut oss ifrån Hockeyallsvenskan med.

Och nu det här jävla pajasaffären, jag tänker inte gå in på några detaljer men det är så himla lågt av våra länsklubbar att stjälpa sin länskollega på det här sättet. Nu har vi inte kommit till det här resultatet än men att Kallinge ens ställer sig bakom Mörrum är helt horribelt, jag vet att KHK har hjälpt Kallinge med många saker när man låg i SHL och Hockeyallsvenskan och nu händer det här, det kallar jag verkligen tacksamhet.

Det är inte konstigt att våra supportrar funderar på att bojkotta matchen mot Kallinge imorgon, men jag säger som KHK’s klubbchef att det ska ni absolut inte göra för det är nu våra lag behöver ha allt stöd från våra supportrar, sak samma att Kallinge får några extra tusenlappar tack vare våran entréavgift, det är ju nu vi behöver visa hela hockeysverige igen att det är vi som är KHK så jag hoppas att som har möjlighet att åka ner till derbyt imorgon i Kallinge kommer att göra det också. Så det blir en ny härlig upplevelse likt den matchen som vi spelade som hemmalag i Kallinge när det var melodifestivalen i våran hemmaborg

Tänk nu på att KHK har ingenting emot varken Mörrum eller Kallinge som dom själva säger så tänk på och ha en bra nivå när ni hejar fram oss imorgon. Jag lär få återkomma i den här pajasaffären likt som jag får göra med den där jäkla fladdermusen borta i Asien.