19 september, 2021

Nä dra på trissor

Av Håkan Jartelius

God söndagkväll på er alla!

Nu är det slut på en ytterligare vecka i våra liv, har ni tänkt på det någon gång? Nästa vecka ska jag tydligen börja rapportera in till någon jädrans myndighet hur jag mår varje vecka…… Ja visst låter det helt horribelt? Eftersom det förekommer mycket bedrägeri inom assistansbranschen så någon myndighet beslutat att nu ska det föras journaler på vad alla brukare gör och mår. Jag förstår att det behövs göras för dom brukare som inte kan föra sin talan själva men att vi brukare som kan tala för oss själva, ja det är helt sinnessjukt enligt mig. Jag har inte lust med att bli övervakad av någon slags ”store bror”. Jag höll på att slå bak ut och protesterade hej vilt när en av mina kontaktperson på huvudkontoret ringde och sa det till mig för några veckor sedan. Jag sa rent ut att jag totalvägrar det och kontaktpersonen förstod mig till slut och hon skulle ta det vidare och eftersom jag inte hörde något mera om det så trodde jag att det var överspelat och klart. Icke sa Nicke, kontaktpersonen ringde i fredags och sa tyvärr så finns det nu ett styrelsebeslut på att jag måste föra anteckningar varje vecka på hur jag mår och vad jag gör på dagarna…… Det är för f-n ett stort skämt och en kränkning på privatlivet. Jag menar hur många ”vanliga” personer vill dela med sig av sitt liv till någon myndighet, till exempel när personen duschar och äter eller myser med barnen eller vad f-n som helst, jag tror inte att någon annan person skulle vilja göra det. Visst jag förstår att det inte är assistansbolaget som ligger bakom det här utan det ligger högre upp, men jag tycker att alla assistansbolag borde ha reagerat på det här själva när dom fick informationen från myndigheterna, visst jag förstår att man måste sätta stopp för all fusk inom assistansbranschen men det måste finnas andra sätt att göra det på. Någon j-vla gräns måste det få ha. Jag kommer självklart att göra som jag har blivit tillsagt men jag är absolut inte glad över och jag kommer att göra det under stor protest. Jag skulle hemskt gärna vet vilken skrivbordsnisse som har kommit på denna underbara idé och gå in på dennes kontor och bara gå fram till skrivbordet och fråga; när ska du komma in i verkligheten och sen bara gå ut igen.

Nej nu måste jag byta ämne innan jag varvar igång ordentligt, jag måste ha i bakhuvudet att jag har personalmöte i slutet av veckan så jag måste hinna lugn ner mig tills dess så det inte slutar med att jag säger upp allihopa och anklagar dom för att det är deras j-vla ansvars område 🙂 🙂

I fredags så var det ett hockeyderby nere i Kallinge mellan Kallinge och Karlskrona och vi förlorade i Sudden Death. Efter att ha börjat matchen väldigt bra så släppte vi in två mål i den första minuten av andra perioden, jag undrar om det var fler personen som var kvar i omklädningsrummet när andra perioden för när jag kom ut på min plats efter drygt en spelad minut så stod det 3-3 på resultattavlan och jag bara kliade mig i huvudet och då slog det slit i huvudet på mig igen och idiotförklarade ämnet som jag har skrivit om ovanför det här. Det tog ett tag innan jag hade samlat och kom på att jag måste fokusera på ishockeyn och då stod det 4-3 på resultattavlan och då brann det till och blev till ett moment 22 som tur var så var andra perioden sluten när jag återfann lugnet så jag kunde gå in i omklädningsrummet och ta en dricka, det gjorde suset. Vi vann tredje perioden med 1-0, men det var tack var att huvuddomaren missade att Kallinge gjorde ett mål men jag protesterade verkligen inte mot det utan jag snarare applåderade men det hade varit helt annorlunda om det vore vi som gjorde det målet…..

Nej nu måste jag avrunda det här inlägget och koppla av med ett eller två eller tre NCIS avsnitt så jag hinner gå ner i varav innan jag ska gå och lägga mig. Nästa träningsmatch för KHK är borta mot Kalmar nu på onsdag, glöm inte det Linda eller ska jag behöva att komma och hämta dig, jag vet vart din brevlåda bor 🙂 🙂 🙂