7 augusti, 2021

Hösten närmar sig

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Kolla på bilden ovanför, vad ser ni? Ser ni en rullstol och sedan en kille i solsken eller ser ni en kille och sedan rullstolen i solsken? Det skulle vara intressant att få reda på vad folk i allmänhet ser först när dom träffar mig. Det är ju så här att rullstolen i bilden är ett nödvändigt ont för mig för att jag ska klara av min vardag. Rullstolen är inget som jag helst plötsligt kan slänga bara så där och gå min väg. Nej den får jag vackert stå ut med tills jag får ett tillfälligt kylfack på något bårhus, varken jag vill eller inte om jag vill ta mig någonstans i världen vill säga.

Kollar jag på bilden själv så ser jag en kille i harmoni, men det stämmer inte det heller. Efter mina två kryssningar i somras så hade jag hittat harmonin i livet igen och jag kunde rida på den vågen ett tag men den vågen nådde stranden alldeles för tidigt och vågen tog mig till en ö i kaos. Vad kaoset handlar om kan jag inte skriva om av respekt för andra människor men om jag lyckas att hålla mig här på strandkanten så undviker jag att hamna mitt i kaosets centrum för där vill jag absolut inte vara, det räcker med att jag känner av kaosets vindar här på strandkanten. Däremot har jag upptäckt att jag har personer runt mig som vill se till att skydda mig när ett kaos uppstår och det är väldigt skönt för mig att veta att jag har om jag själv skulle råka hamna mitt i ett annat kaos senare i livet. Jag tog bilden ovan när jag behövde samla ny energi för att göra upp ett vindskydd på stranden…..

På måndag börjar hösten för mig och jag rivstartar den med att åka till Växjö för att få hjälp med pappersarbetet som är en hel ocean för mig i arbetet att skaffa en ny bil. Det räcker inte för mig att gå in i en bilhall och välja ut en bil och lägga upp pengarna på bordet och sen köra ut bilen ifrån bilhallen. Nej det ska in tusen papper till försäkringskassan och femhundra papper till trafikverket och sedan är det inte klart där än för sedan ska försäkringskassan och trafikverket godkänna min ansökan innan jag kan välja ut en bil som anpassas efter mina behov. I princip får jag inte ens välja bilmodell själv, nej för ska försäkringskassan ska välja ut några bilmodeller åt mig som jag sedan får välja ut en av och om jag har otur så säger dom att jag ska ha en likadan bilmodell som jag redan har i dag, det betyder att jag får ha samma bilmodell i 22 år och det vill jag verkligen inte.

Så på tisdag ska jag gå in i min hockeybubbla på riktigt för då ska jag vara med laget mer och mer med vissa undantag som jag måste ordna med den nya bilen och sen måste jag göra min arbetsgivare glad med att jobb men en stor fördel i mitt jobb är att jag kan göra mina uppgifter i mobilen eller datorn så jag kan sköta mycket i mitt mobila kontor och hittills har det gått att kombinera väldigt bra men ibland måste jag välja bort hockeyn för att jag kan inte klona mig, och mina arbetsuppgifter går alltid först.

Sedan ska jag försöka klämma in ett besök i Kalmar inom en rimlig framtid för en ”After Cruise ” träff också….. Puh 🙂

18 days and couting