4 augusti, 2021

Märklig men ändå en underbar sommar

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

Jaha mina följare, så nu börjar sommaren lida mot sitt slut och ett säkert tecken på det är att hockeysäsongen har dragit igång. Det har varit en minst sagt annorlunda sommar för mig i år med. Senast nu i veckan fick jag frågan om det var jag som var uppe på Kebnekaise, Ehhh nej svarade jag väldigt förvånat…. Personen som frågade sa då okej och gick bara vidare utan någon vidare förklarning till varför hen trodde att hen hade sett mig där uppe. Där satt jag kvar och bara kliade mig i huvudet och tänkte hörde jag rätt nu och varför trodde någon att jag hade bestigit Sveriges högsta berg? Som ni kanske förstår så dök det upp 1 000 frågor i huvudet på mig som jag aldrig kunde få svar på eftersom personen i fråga bara gick i väg…

Det är faktiskt lite roligt att höra andra personers syn på mig, i sommar har jag fått höra både det ena och andra om mig som beskrivning av mig, och jag har bara tänkt för mig själv, ehhh vänta lite nu, det därra stämmer inte alls in. I efterhand har jag i princip dubbelkollat med de personerna som var med och hörde samtalen och dom hade svårt att hålla sig för skratt för så fel har beskrivningarna varit…… Det är skönt att veta med åren har man lärt sig att måste sålla ut en hel del saker och absolut inte ta åt sig allt man hör, för då hade man blivit knäckt. Jag har också lärt mig vilka personer jag kan lyssna helhjärtat på och vilka som jag kan låta prata och prata och sedan hålla god min med utan att till mig så mycket vad dom säger. Det är inte lätt alla gånger att inte ta åt sig vad folk säger, jag tror att det är en liten mognadsprocess och att man tyvärr måste gå på några minor först innan man lär sig det. En annan sak som kan hjälpa en snabbare i processen i att lära sig detta är om man har någon i sitt skyddsnät som kan ta emot en när man håller på att falla och som litar på 110 %. Jag vet att det är inte alla som har den förmånen i livet att ha någon sådan person i sin omgivning, jag har turen och har fått tillit en sådan person på senare år så ja jag är tacksam för det. Den personen har jag haft nyttja av i sommar kan jag säga och jag kan bara hoppas att jag kan återbetala det på något sätt.

Som halva överskriften på detta inlägg säger så har jag även haft en underbara sommar med många roliga stunder och även i år får man väl tacka corona för en del saker för om det inte hade varit pandemi så hade några av dem här roliga sakerna varit omöjliga att göra, inte för att pandemin har varit rolig att uppleva på något sätt men man har lära sig att tänka lite annorlunda. Men nu nalkas det höst och alla mina assistenter är tillbaka efter semesterperioden på måndag och jag känner att jag behöver göra några små enkla förändringar så att både jag och min assistenter ska trivas bättre men dom sakerna tar jag inte i det här forumet, det tar jag enskilt med assistenterna.

Min målsättning i höst inom hockeyn är att jag ska se betydligt mer bortamatcher den här säsongen än vad jag gjorde förra säsongen, även om jag bara ser en bortamatch den här säsongen så jag i princip sett 100% fler bortamatcher i år än vad jag gjorde förra året. Jag fick skriva i princip för jag kom på att jag var på en bortamatch förra säsongen och då fick man bara hålla till i restaurangen och då såg man inte så mycket av matchen.

Ha nu en bra avslutning på veckan för jag tror inte att jag skriver mer i bloggen för än i helgen om det inte händer något speciellt som är värt att skriva om.