28 juli, 2021

Magisk kryssning

Av Håkan Jartelius

God kväll!

Jag är nyss hemkommen från en helt magiskt trevlig kryssning och när jag skrev magisk för andra gången redan i detta inlägg så kom jag på att jag är miljöskadad av en vän till mig som alltid säger magiskt….. Ja ja nu tillbaka till ämnet i detta inlägg.

Jag har tappat räkningen på hur många kort kryssningar jag har gjort i Östersjön genom åren men jag måste erkänna eller hur man nu säger att den här kryssningen tar nog hem priset som den bästa kryssningen hittills men det är nog inte tack vare mig eftersom att jag har gjort så många kryssningar innan så måste jag kolla vad det för skillnad på den här kryssningen och alla andra. Jag behöver tänka utanför boxen och då kommer jag på två stora faktorer som skiljer den här kryssningen mot de flesta andra, faktor ett är att vädret visade sig från sin bästa sida under hela kryssningen (nästan hela vägen till hamnen i Stockholm får jag väl tillägga innan jag får höra protester ifrån dom som var med på samma kryssning). Faktor två måste vara att Linda (kusin) ville följa med på den här kryssningen. Linda och jag har fått bättre och bättre relation det senaste året och denna kryssningen gjorde inte relationen sämre om man säger så, sen om Linda håller med mig är en annan femma men eftersom att vi höll ihop under hela kryssningen och tyckte samma saker så tror jag nog att hon håller med mig om att relationen blev bättre mellan oss. Dom flesta vakna timmarna på havet tillbringades på soldäck med mycket prat och skoj, jag tror att vi var mera på soldäck än vad vi var inne i själva fartyget. Jag måste säga att det var en väldigt avslappnad stämning mellan Linda och mig samt den assistenten som åkte med. Det märktes att Linda och jag är kusiner för vi tyckte ofta samma sak i det mesta men en sak gillar jag inte att det var hon som lurade ner mig i havet för första gången på kanske 15 år. Och andra sidan så fick jag Linda till att bada efter mig med ett ultimatum 🙂 så det jämnade väl ut sig. Jag hoppas att det blir flera sådan här tillfällen som jag får chansen att umgås lite mer med Linda. Det är skönt att ha Linda i livets skyddsnät för mig….

Den här kryssningen mellan Stockholm-Ystad-Visby-Stockholm får avsluta min kryssningssommar för nästa vecka är det väl dags att krypa in i ishallen igen och jag kommer väl ut igen i mars eller april nästa år misstänker jag. Jag hoppas i alla fall att jag får lite permission från ishockeyn några gånger i höst och vinter för annars blir jag väl knäppare än vad jag redan är. Dom här sista dagarna jag har på mig innan jag kryper in i ishallen igen ska jag utnyttja till max och bara koppla av innan man slår på hockeyhjärnan igen och jag hoppas att min plan håller hela vägen fram. Jag ska börja resten av min ledighet med att häll upp en grogg och gå ut och sätta mig på min uteplats och bara koppla av.

Vi hörs när vi hörs

Ciao Ciao