30 juni, 2021

#22 berättar om tiden i KHK och lite om framtiden

Av Håkan Jartelius

Jag fick mig en pratstund med Alexander Bergström som är himla populär bland Karlskronafansen och nu hoppas alla fans och även KHK att han ska fortsätta sin karriär i KHK’s tröja. Tyvärr så kan jag inte avslöja i det här inlägget var han kommer att spela kommande säsong för han har inte bestämt sig vart han ska ta vägen i höst nu när HV71 ramlar ut ur SHL men han stänger inga dörrar till KHK än och inte för att säga för mycket så skulle jag bli oerhört förvånad om han inte tar på sig KHK-tröjan igen innan han lägger av att spela, frågan är bara när? Vårt samtal handlade om allt från tiden i Allsvenskan i KHK, SHL och hans val att åka till Ryssland.

När han kom till KHK i Allsvenskan så hade han inte räknat med att KHK skulle vara ett topplag i Allsvenskan eftersom KHK med nöd och näppe hade kvalat sig kvar i Allsvenska säsongen innan men hans personliga målsättning var att få spela i SHL. Alexander hade inte räknat med att KHK skulle spela i SHL när han var i klubben för klubben hade ingen toppspelare på pappret men det blev en väldigt bra trupp med väldigt bra sammanhållning och på det sättet så överraskade klubben hela hockeysverige igenom att vinna den Allsvenska finalen mot Västerås och därmed få en plats i SHL. Alexander valde till slut att vara kvar i Karlskrona för där visste han ju att han skulle få en stor roll i laget till skillnad om han hade valt att gå till typ Brynäs, Djurgården eller Frölunda (inte för att Alexander hade något erbjudande från dessa utan för att jag bara tog några exempel). Första säsongen i SHL fick KHK bara kämpa för att hålla sig kvar och den andra säsongen var det nära målsnöret för att att komma till slutspelet men att laget inte nådde ända fram. Laget började säsongen väldigt bra men orkade inte hålla i spelet hela säsongen ut.

Efter andra säsongen i SHL ville Alexander ha något nytt äventyr och han fick anbud ifrån KHL i Ryssland. Det var två annorlunda år men en bra upplevelse i Ryssland som han inte ville byta mot något annat. Det är många svenskar som väljer att lägga sina semestrar i länder som Spanien, Thailand mm och det är inte så många som tänker på ett land som Ryssland när de planerar sin utlandsvistelse. Det som var svårast med att leva i Ryssland är hierarkin eftersom att om någon ser sig själv som bättre så märks det mycket tydligare där än här.

Alexander låter hälsa till alla fans i Karlskrona att han kände sig väldigt bra mottagen med banderoller och en egen hejaramsa redan efter fem sex omgångar men det gjorde nog väldigt mycket att han fick en väldigt bra start och gjorde många mål i början och det kan vara en bidragande orsak till Alexander vill spela här igen någon gång under karriären, frågan är bara när. Och har han tid så tar han gärna en pratstund om någon vill prata med honom på stan eller på golfbanan.

Enligt Alexander är det viktigt att KHK hittar några spelare redan nu som kan ta oss till Allsvenskan och även stanna kvar i KHK i Allsvenskan för att få ihop en bra stomme att bygga vidare på.

Alexander säger såhär om framtiden, nu är det viktigt att jag tar det rätta beslutet både för min karriär, familj och allt runtomkring för nu börjar jag bli så pass gammal så om jag tar fel beslut nu så jag inte ta det rätta beslutet nästa säsong. Jag själv har ingen deadline när jag ska bestämma mig vart jag ska spela men många klubbar i Sverige och Europa har ju egna deadlines för att hitta spelare och därför har jag varit tvungen att tacka nej till en del klubbar av den anledningen, det är väl ingen hemlighet att jag och KHK har samtal, jag pratade med den blivande sportchefen Sundlöv och KHK’s tränar Eric men jag kan inte säga något i nuläget vart jag kommer hamna tyvärr för jag har inte tagit något beslut än, och där rundar vi av den här trevliga pratstunden som innehöll mycket annat som inte får något utrymme i det här inlägget.