30 maj, 2021

Ctrl+Alt+Delete

Av Håkan Jartelius

God dag på er!

Jag har tagit ett beslut om mitt liv för det var en vän som sa till mig härom dagen att jag måste vidga mina vyer eller rättare sagt sikta in mig på ett visst område om man nu kan säga så om jag ska hitta någon bättre hälft. Visserligen har den här vännen mycket rätt i dom orden men när jag börjar tänka på det, så kom jag på att jag måste få ordning på mina tankebanor i mycket annat innan jag hittar min bättre hälft.

Jag kan ta ett av exemplena för dig bloggen för det gör inget om alla får veta det här. Jag måste börja med och ta reda på hur mycket vänskap jag har i livet och innan mina följare börjar skriva till mig att inte vara så negativ så får jag förklara mig först så jag slipper förklara för en och en hela tiden för att jag vet att det kommer att bli väldigt tröttsamt.

Ja jag vet att jag har ett himla stort socialt nätverk och att det inte är många som har ett så stort nätverk och det är jag himla glad över att jag har och nu menar jag inte över att andra kanske inte har ett lika stort nätverk. Men om man bryter ner nätverket i molekyler så undrar jag lite för mig själv hur många det är i mitt stora nätverk som verkligen är mina riktiga vänner. Jag har märkt att 9 av 10 gånger så är det alltid jag som får höra av mig först till vänner först innan man kan börja en konversation, men det finns dock några enstaka personer som hör av sig lika ofta som jag hör av mig till dom i först läget. Det är dom personerna som jag får vara mån om.

Här kommer ett av mina hjärnspöken in i bilden, jag är en ängslig person av mig grunden och det vet jag visserligen och det jobbar jag på. Jag menar att om jag inte hör något från dom personerna på ett tag så börjar min hjärna snurra, har jag gjort något fel så jag har sårat dom eller varför hör dom inte av sig, sedan kan det gå några dagar och sedan hör dom av sig. Nu är det mycket upprepningar men det gäller att ha is i magen och inte oroa mig för mycket. Har jag gjort något fel så säger dom det så pratar vi om det. Men jag måste inse att jag inte gör något fel mot dom här personerna utan att dom är lite upptagna och det är helt naturligt men det är här min ängslan kommer in i bilden och det måste jag bearbeta och jobba bort. Det här är inget specifikt mot mig för det är nog väldigt många som känner likadant men jag ville bara skriva av mig, det är därför jag har bloggen.

Innan jag kan satsa på att hitta min bättre hälft så måste jag börja i rätt ände, jag måste bli bättre i mina tankar vad som gäller vänskap innan jag kan ta nästa steg. Så här med trycker jag på Ctrl+Alt+Delete och gör en omstart av mitt liv, så den här gången ska jag inte bry mig om några dejtingappar eller något liknande på ett bra tag för en bra vänskap är viktigare än kärlek.

Och så lite hockey på det här, jag läser på sociala medier att det gnälls lite på att KHK inte presenterar tillräckligt många nyförvärv eller förlängningar i samband med att klubben säljer säsongskort, jag kan hålla med om era argumentet för ju bättre lag man har ju mer vill man köpa ett säsongskort. Ni ska veta en sak att nu spelar vi i division ett och då har inte klubben möjlighet i lika stor utsträckning att skriva 12 månadskontrakt med spelare av vissa orsaker som jag inte kan skriva om här utan det får bli 8-9 månadskontrakt och då kan inte klubben gå ut med vilka som klubben har skrivit kontrakt med innan kontrakten börjar gälla. Så även här får vi lära oss att ja lite is i magen.

Ha en det bra tills nästa gång vi hörs och glöm inte att det är mors dag idag.