17 maj, 2021

Intervju med Michael Sundlöv

Av Håkan Jartelius

God kväll eller God natt, beroende på hur man ser på det

Jag fick ett tillfälle att intervjua Michael Sundlöv som kommer att tillträda som KHK.s sportchef den 1 augusti, och den kan ni läsa om här nedanför…

Välkommen tillbaka till staun,   Michael!

Tack så jättemycket.

Har du haft koll på KHK sedan du lämnade klubben?

Jag har följt KHK, har ju spelat 4 matcher mot KHK när jag var i Modo, bl.a.

Hur kommer det sig att du lämnade Brynäs för KHK?

Det har i sig inget med Brynäs till KHK att göra. Jag och Karin bestämde oss i våras för att flytta till Karlskrona, när det blev känt för KHK så fick jag en fråga om att hjälpa till. Jag behövde inte många sekunder på mig för att tacka ja till det erbjudandet. 

Var det ett svårt val att tacka ja till erbjudandet i KHK?

Nej, det var det inte. Ska bli grymt kul att få jobba med dom killar och tjejer som finns i KHK.

Kommer det att bli svårare att sätta ihop ett lag i Division 1 jämfört med SHL tror du?

För mig personligen så är det svårare, jag har inte 100 koll på alla dom spelare som finns tillgängliga för KHK. KHK har dock en sportgrupp som jobbar med den frågan och jag får lära av dom och komma in i det den vägen när jag börjar jobba på riktigt i augusti.

Hur snabbt anser du att KHK kan ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan?

Vi spelar om det redan under kommande säsong. Sen är det en lång väg att vandra och vi ska få ihop en helhet för att ta oss dit. Men det är naturligtvis målet för KHK.

Kommer vi att kunna se några spetsspelare i KHK i höst?

Det hoppas jag att vi kan få till 🙂