9 maj, 2021

Gud förbannat vilka lektioner jag fick

Av Håkan Jartelius

God kväll följare

Efter helgen så står det klart att jag behöver bli bättre i schack. Jag gick fem partier schack mot norrländskt motstånd och jag vann bara ett parti, jag blev nästan utspelad i alla partier som jag förlorade. Jag förlorade med 3-1 i partier mot samma motståndare, sedan så tänkte jag att jag behövde byta motståndare för att kanske få upp mitt självförtroende lite. Ack vad jag gick bet på min plan, visserligen var det ganska jämnt i början men sen gjorde jag ett grovt misstag och efter gick det bara utför tills det var ridå ner för mig. Dock erkänner jag att mina två motståndare var eller rättare sagt är betydligt bättre än vad jag är i nuläget och det är bara för mig att tacka för lektionerna…. Dock har jag bestämt mig för att utkräva revansch mot båda två men då måste jag bli bättre innan jag gör det.

Alla partier spelades i en sommarstuga nere vid havet i Sölvesborg och det var utsikten från stugan som fick mig att behålla lugnet efter alla förluster annars hade det lätt kunnat bli att schackbrädet hamnade i den öppna spisen 😀

Jag tillbringade hela helgen i sommarstugan som tillhör en KHK spelares släkt och det var precis vad jag behövde. Jag stängde av min hjärna helt och försökte göra en omstart och vi får väl se lite senare i veckan om jag lyckades med det. Jag tackar alla inblandade för en trevlig helg

Jag läste lite snabbt på min telefon under helgen att KHK har förlängt med Samuel Wälllimaa och Ludvig Markman och att klubben har lyckats med att knyta till sig Sebastian Sundsvall som senast var i KRIF men som har Brynäs IF som sin moderklubb. Det är tre mycket intressanta pusselbitar i det nya lagbygget tycker jag. Jag är nästan säker på att det kommer att bli några fler förlängningar och att det kommer att några spets spelare till truppen under sommarens gång. Det ska bli kul att se om Michael Sundlöv kan använda lite magi när han börjar sin tjänst som sportchef i klubben i augusti… Jag ska försöka få en intervju med Sundlöv den äldre i veckan som kommer….