13 april, 2021

Dagen efter….

Av Håkan Jartelius
God dag på er!

I dag vaknade jag upp med en ny erfarenhet i livsbagaget, nämligen att ha upplevt en rejäl panikattack och det var riktigt obehagligt att vara mitt i en sådan kan jag säga er. Nu ska jag försöka förklara för er hur det gick till.

Jag fick massage på förmiddagen och jag la mig på magen för att jag skulle få massage på ryggen och ena låret, behandlingen flöt på som alla andra behandlingar som jag har fått genom åren. Det var inget konstigt med den här behandlingen och efter avslutad massage så la jag mig på rygg för att sakta komma tillbaka till verkligheten och då var det som det skedde en explosion inne i kroppen. Hjärtat bara rusade i väg och jag fick svårt för att andas och det kändes som jag skakade i hela kroppen, och jag blev ledsen inombords på en sekund och jag var absolut inte beredd på den här reaktionen. Jag blev naturligtvis chockad och undrade vad tusan är det som händer. Jag fick massage av en väldigt bra vän och som tur var så hade hon varit med om det fenomenet tidigare med andra personer. Hon tog genast tag i min ena hand och la sina andra hand över mina ögon och pratade lugnade med mig så att kroppen skulle hitta ett lugn igen. Jag tappade tidsuppfattningen totalt men hon fick hålla på så ett bra tag kan jag ju säga för det gick i vågor bra länge. Vi kom dock fram till under tiden som hon försökte lugna ner mig vad panikattacken berodde på, och det är att jag har slagits med många inre tankar nu under kanske två månaders tid och det har varit många jobbiga saker som jag har trängt undan inombords och till slut så säger ju kroppen ifrån. Panikattacken hade nog kommit förr eller senare tror jag så här i efterhand men nu var det massagen som ”frigjorde” tankarna i kroppen och satte igång attacken. Det var absolut ingen rolig upplevelse att gå igenom men jag är glad att attacken kom just då när jag kunde bli väl omhändertagen, för det var riktigt top notch på det omhändertagandet måste jag säga. Samtidigt är det också väldigt skönt att jag fick vädra mina tankar för någon och nu kommer vi att kunna bearbeta mina tankar när vi träffas framöver.

Jag märker fortfarande på sociala medier att gnys lite att inte KHK levererar några nyheter till fansen om nästa säsong och att folk undrar om klubbens anställda inte jobbar på nästa säsong för tillfället. Jag kan garantera alla att det jobbas för febrilt i det tysta nu. Det är mycket hysch hysch just nu i klubben, det är knappt som jag som är mitt i smeten varje dag får reda på något nu. Jag tror att det beror på att klubben inte vill hamna i samma situation som Brynäs IF har gjort, vilket jag kan förstå till 100 %. Brynäs måste nog kolla över sina rutiner både en och två gånger efter att ha spelat klart sitt pågående SHL-kval för det får inte gå till som det har gjort i Brynäs IF på vårkanten………