8 april, 2021

En del lär sig tydligen aldrig

Av Håkan Jartelius

God dag läsare!

Jag skrev på min Facebook igår och det är lika bra att jag skriver det här med.  Bloggen håller på att få en ny design och därför kan Bloggen se lite märklig ut ibland under tiden….

Jag råkade kolla på Blekingesportens hockeyonsdag igår och det visade sig att Blekingesporten läckte ut några rykten om att några spelare har förlängt med KHK och det hade väl inte varit så konstigt med det om det hade varit stopp där.  Men dom sa namnen på spelarna och genast var gnället mot klubben på sociala medier igång. Gnället handlade om att klubben aldrig går ut med sina egna nyheter först på sina egna kanaler innan media skriver om det.

Det är en stor skillnad på rykten och nyheter, speciellt i dessa silly season tider, och det är en stor skillnad på en hockeyklubb och journalister. En hockeyklubb kan inte gå ut med nyheter som inte är 100 %iga klara än. Däremot kan en journalist gå ut med rykten för att få mera klick och läsare. Dock tänker inte massmedia på att dom kan förstöra för klubbarna om klubben och den eventuella spelaren eller ledaren är inne i ett känsligt skede i förhandlingarna….

Jag är med laget nästan dagligen och får höra en hel drös rykten och hemligheter varje vecka och om jag hade velat så skulle jag kunna skriva ett inlägg om dagen i bloggen om vad jag får berättat för mig men det gör jag inte…… I så fall skulle jag skada klubben och samtidigt så skulle jag skjuta mig själv i foten. Jag kan garantera er om så fort någonting är klart så kommer att det synas på www.khk.se eller om klubben väljer att göra en sändning på webben av den nyheten.

Så sitt lugnt ner i båten är ni snälla.

Fler inlägg kommer när den nya designen på bloggen är klar……