2 april, 2021

Glad Påsk

Av Håkan Jartelius

God förmiddag!

I dag är det långfredagen, och enligt mig uppstår det bara en himla massa frågetecken kring påskhelgen. Jag har fått lära mig att vi firar påsken för att på något sätt ”hedra” Jesus korsfästelse och allt där vi fick lära oss på historielektioner i grundskolan om man hängde med bland alla krångligheter. Det lät så osannolikt för mig redan då att man blev avrättad på fredagen och 2-3 dagar senare så levde man igen. Ja ni hör ju själva att det inte finns någon logik i det här för fem öre. Om man firar påsken av anledning av det här så varför ligger påsken på olika helger varje år? Det är som min födelsedag är den 6 mars ena året men året efter är den på datumet den 5 augusti….. Det är ju så sinnessjukt förvirrande så det finns ju inte. Jag och min assistent som jobbade i gårkväll försökte forska i det här sinnessjuka ämnet och mycket riktigt så hittade vi en förklarning till varför påskhelgen inte ligger fast. Dock om man skulle förstå sig på den förklarningen så behöver man nog ha 1 miljon högskolepoäng för att begripa någonting så vi la ner den utredningen ganska så fort. Det är nog banne mig lättare att lösa Palmemordet eller komma på orsaken varför M/S Estonia förliste än förstå sig på påskhelgen……

Just nu så är det bara rörigt i mitt huvud av en massa andra anledningar så man har väl mått bättre psykiskt men än så länge har jag någorlunda kontroll över livet och jag vet ungefär var dom stora problemen ligger och jag vet också ungefär vilken väg jag ska ta för att jag ska kunna lösa dom på en längre sikt. Sedan har jag några personer runt mig som jag kan bolla med, så jag ser ändå lite ljust på framtiden. Ett orosmoment verkar i alla fall vara undanröjd men jag har inte rättigheter att skriva om det ännu…..

Covid-19 har satt stopp för min resa till Florida och kryssning i Karibien nu i månadsskiftet april-maj men det hade jag på känn sedan tidigare. Jag har skjutit på den resan i ett år nu för att vara säker på att vi har Covid-19 under kontroll i världen. Visst jag kommer att ha nästan fullt skydd mot det nu i vår men jag kan ju inte bege mig ut i världen ensam. Sedan har jag min senaste resa till overthere som milt sagt var mindre lyckad av anledningar som jag inte kan gå in på, så jag känner att jag måste ge mig själv i första hand upprättelse kring nästa resa.

Under veckan som gått har jag suttit i flera möten med Karlskrona HK och som det ser ut i dagsläget så kommer det att bli mer samarbete mellan Karlskrona HK och Livet från en rullstol under kommande säsong, mera information om det kommer längre i vår eller i sommar. Personligen så hoppas jag på att klubben kommer att presentera ett välkänt namn som Sportchef som känner till klubben sedan tidigare, och jag hoppas att det sker snart…..