14 mars, 2021

Tid för återhämtning

Av Håkan Jartelius

God eftermiddag!

KHK avslutade sin säsong igår ganska så mycket tidigare än vad alla personer runt klubben hade räknat med, det var ju meningen att klubben skulle avancera tillbaka till Hockeyallsvenskan på en gång. Som alla vet så blev inte fallet så utan många faktorer ställde till det för laget längs med vägen, väldigt oförutseddbara hinder dök upp längs vägen, som jag skrev om i förra inlägget. Jag vill inte gå så långt som att kalla det för fiasko för jag vet att killarna i laget har kämpat i både med och motvind fast mest i motvind men visst hade jag med räknat att få spela lite längre i vår men så blev fallet inte.

Laget tog bussen upp till Mariestad och spelade en i princip en betydelselös match men jag är faktiskt imponerad av att killarna tog matchen på största allvar och spelade för klubbmärket som dom har på bröstet och för sitt eget CV inom hockeyn, att gå ut och nästan spela ut Mariestad är väldigt imponerande tycker jag för jag vet själv hur svårt det är att motivera sig för en meningslös uppgift, KHK vann till slut med 5-1 men det behövdes en time out från Eric efter fem minuter i första perioden och jag vet inte vad han sa till laget men jag tror att han påminde dom om det jag precis skrev om här ovanför för efter den time outen var det aldrig något snack. Nu sitter väl många där hemma och frågar sig varför inte laget spelade så här i dom andra matcherna med och jag svarar nog att dom 6-7 sista matcherna har dom spelat så här men inte fått den utdelningen som man fick i den här matchen. En stor eloge till hela laget och ledarstaben för en bra avslutning på den här säsongen.

Nu är off season för mig med när det gäller hockeyn och den här lilla tiden jag får innan Miro kör igång försäsongen ska jag utnyttja på bästa sätt. Jag ska bland annat lägga lite tid på att fundera på utvecklingen av den här bloggen och försöka få ihop sommarplaneringen av mina assistenters schema. Den här veckan som kommer så kanske jag får (om allt går i lås) 2 nya samarbetspartners till bloggen och utan att säga för mycket så tror jag att en partner i princip redan är klar och den andra behöver jag bearbeta lite mer. Sedan är detta ett perfekt läge att hinna i fatt med sina egna tankar och fundera ut lösningar på mina egna dilemman i livet

Just det jag måste bara tillägga lite saker, den här säsongen har gett mig nya vänner både på isen och utanför isen och även i hockeyn och utanför hockeyn så än en gång så måste jag säga att hockeyn i sig ger mig mycket positiva saker i mitt liv.

Ha en trevlig söndag på er alla så hörs vi när vi hörs, det kan ju hända redan i morgon, om några dagar eller om en vecka men en sak är säker vi hörs i alla fall.